avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotararea ICCJ reprezinta lege pentru celelalte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotararea ICCJ reprezinta lege pentru celelalte instante?

ICCJ a hotarat in aprilie 2011, in urma recursului in interesul legii, ca daca esti concediat in conf cu ART 65 codul muncii nu este obligatorie menionarea in decizia de concediere a locurilor de munca disponibile in unitate.
de acum incolo instantele vor fi obligate sa judece la fel?
sau pot hotara si altfel, asa cum faceau inainte( mai mult sau mai putin) ca desi Art 64 codul muncii este limitativ decizia de concediere trebuie sa contina si lista locurilor de munca disponibile in unitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 6 Noiembrie 2011
hotararea iccj ca urmare a recursului declarat in interesul legii este OBLIGATORIE pentru toate instantele de judecata in spete similare celei deduse judecarii recurslui!
va rog sa ma ajutai sa inteleg
am fost conceadiat in noiembrie 2010,conform art 65 codul muncii. am depus actiunea in decembrie 2010.
am invocat acest motiv ......ca deziai de concediere nu contine lista locurilor de munca disponibile.
la data de 19.mai.2011 instanta mi-a respins contestatia motivand cu aceasta Hotarare a ICCJ in interesul legii, cum ca daca esti concediat cu art 65 nu este obligatorie mentiuninea listei locurilor de munca disponibile.
dar aceasta hotarare a fost luata la data de 09 mai 2011, dar a fost publicata in Monitorul oficial cu nr 444/24 iunie 2011.
ori legea spune ca hotararea se aplica din momentul publicarii in monitorul oficial.
si mai am o intrebare.
contestatia trebuia judecata prin prisma legilor existente la momentul depunerii contestatiei la tribunal, sau se poate judecata si dupa legile care apar pe parcursul judecarii?
si am facut recurs....de asemenea .se judeca dupa legile existente la momentul depunerii contestatiei sau se aplica si hotararile aparuteintre timp ?
va multumesc
Interpretarea data de dvs art.64 C.mun. este eronata ... Art.64 (1) C.mun. prevede ca : In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

Asadar, textul de lege nu face nicio referinta la art.65 C.mun.

Nici inainte de adoptarea acestei Decizii, art.64, art.65 C.mun. nu reglementau în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu ca la concedierea uni angajat pe art.65 alin.1.? iosif.kramar iosif.kramar Buna dimineata, Va rog o alta intrebare; este obligatoriu ca angajatorul sa-i arate angajatului o lista cu locurile libere dein banca in urma concedierii pe ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere lalar lalar In conditiile concedierii din motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea postului, este obligat angajatorul sa comunice in decizia de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un raspuns referitor la contestatia asupra deciziei de concediere aaae aaae Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In data de 17.05.2011 am primit o scrisoare recomandata prin care mi se anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)