avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj garsoniera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj garsoniera

buna
-ma numesc Ionica si am intentat proces partaj bunuri comune (garsoniera)
-am avut o infatisare si s-a amanat pentru aducere de probe, aparator, etc.
-eu nu am contractul ,deoarece l-a oprit fostul sat, ce acte de dovada as mai putea duce in afara de copie de pe actul de proprietate de la Primarie?
-CE se intampla daca la urmatorul termen nu ma prezint din motive medicale?
Mentionez ca sunt in concediu medical.
-CE se intampla daca nu am angajat evaluator din motive financiare dar si a faptului ca in garsoniera a ramas fostul sot si a schimbat yala.
va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
popescuionica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:21, 7 Noiembrie 2011
se judeca in lipsa daca ati solicitat expres acest lucru daca nu se suspenda ca acte sa dovediti ca ati contribuit la achizitionarea imobilului
Ce contract era? puteti obtine un duplicat de la arhiva notarilor...ce act de la primarie aveti?
Intelegem ca nu aveti avocat, daca nu va prezentati nici dvs. nici fostul sot sau aparatorul lui, procesul se poate suspenda, daca nu ati solicitat judecarea in lipsa. Faceti o adresa catre instanta si mentionati ca nu va puteti prezenta la urmatorul termen si solicitati amanarea.
Daca aveti avocat, se prezinta el si nu e nici o problema.
Daca nu va puteti prezenta la urmatorul termen, adresati instantei o cerere de amanare, la care anexati dovezile imposibilitatii de prezentare.
Instanta nu este obligata sa va acorde termen, motiv pentru care va poate respinge cererea si pasi mai departe.
La urmatorul termen se pot solicita probe. Daca lipsiti, iar instanta nu va admite cererea de amanare, puteti avea un dezavantaj fata de cealalta parte, intrucat probele se propun la un singur termen.

In ceea ce priveste obtinerea unui duplicat al contractului de cumparare, il puteti obtine de la :
- fostul ICRAL, daca l-ati cumparat de la acesta
- notariatul unde a fost autentificat actul
Puteti obtine si un extras de la cartea funciara, daca v-ati intabulat dreptul de proprietate.
Si cu privire la faptul ca nu ati evaluat imobilul instanta din oficiu poate dispune efectuarea expertizei si onorariul este in sarcina ambelor parti
Am cumparat garsoniera in care am locuit, impreuna cu fostul sot cu chirie ,de la Primarie.
-am obtinut de la Primarie o copie a contractului de vanz-cump si o adeverinta din care rezulta ca am platit integral si ca suntem proprietari ai imobilului.
-instanta mi-a cerut sa fac dovada cu contractul original , pe care nu il am, acesta ramanand la ex-sot

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)
Despre evacuare dupa divort dlp dlp sunt divortat de aproape 4 ani.sotia mea a intentat divortul la insistentele parintilor ei cu care nu m-am inteles niciodata si asta dupa 17 ani de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea tine loc de act de proprietate eueu1 eueu1 2 soti proprietari.Sotul moare.Se face succesiunea.Copii cedeaza pt mama ramasa in viata.Daca nu mai exista actul de proprietate cu care au cumparat sotii la ... (vezi toată discuția)