avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Am fost concediata in urma unui singur,,AVERTISMENT SCRIS,, am sanse sa castig procesul? Cat m/ar costa sa fiu reprezentata la proces?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 8 Noiembrie 2011
Lucrezi la stat sau in privat ? :console:
la stat
Depinde de mai multi factori reusita dvs in instanta ... potrivit Codului Muncii, angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

Textul de lege nu face referire la numarul de sanctiuni disciplinare anterioare care trebuie sa le aiba in vedere angajatorul cand stabileste o noua sanctiune disciplinara ...

Dvs aveti posibilitatea de a ataca in instnata decizia de concediere ... daca concedierea este disciplinara termenul este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei, daca concedierea este din alte motive atunci termenul este de 45 de zile de la luarea la cunostinta de aceasta decizie.
In decizia de concediere am fost incadrata la criterii minimale.lit f ..alte abateri diciplinare,, desi in cod muncii art 61.lit a scrie.....in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina.........eu am doar una ,,avertisment scris,,ce sa cred o abatere inseamna ,,alte abateri..nu credeti ca am fost pedepsita de doua ori pentru aceasi abatere?
Nimnei nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi abatere disciplinara ... Principiul conform caruia unei singure violari a normei juridice ii corespunde o singura imputare se refera la aceea ca nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta (non bis in idem).

Cand s-a dispus concedierea dvs nu ati fost chemata la comisia de disciplina? .. Nu ati primit o convocare in acest sens?

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina nemesisnmm nemesisnmm Buna ziua! Ce se intampla daca se schimba sanctiunea propusa de catre comisia de disciplina (ex:diminuarea salariului cu 10% pe o luna ) cu desfacerea ... (vezi toată discuția)
Conditii in care ti se poate desface contractul de munca ? Grobei Grobei Buna, As dori sa va prezint o situatie inedita. Ca si angajat al unei companii private, daca sunt avertizat in scris, iar in procedura interna este ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara brazvan brazvan Buna ziua, Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa ... (vezi toată discuția)