avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Am fost concediata in urma unui singur,,AVERTISMENT SCRIS,, am sanse sa castig procesul? Cat m/ar costa sa fiu reprezentata la proces?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 8 Noiembrie 2011
victoriag a scris:

mii de scuze,si aici compania nu tine cont de competentele profesionale .astfel a reusit sa incalce un ordin al ministerului si codul muncii,o restructurare facuta haotic plina de abuzuri.


Pot sa fiu de acord cu dvs ca foarte multe restructurari s-au facut haotic si cu multe abuzuri ... aveti posibilitatea de a ataca in instanta decizia de concediere.

Concedierea dvs nu s-a facut din motive disciplinare, asa cum ati postat in mesajul anterior art.65 alin.1 C.mun este temeiul de drept al incetarii , adica a fost o concediere care nu tine de persoana salariatului .. mai mult a fost vorba despre o concediere colectiva, situatie in care se iau in considerare criteriile de evaluare ...

Banuiesc ca unul dintre criterii a fost si cel al existentei sau inexistentei unor sanctiuni disciplinare aplicate salariatului ...
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua si promit ca nu mai obosesc pe nimeni.RECAPITULAM...
Concedierea se face conf art 65,alin1 dupa care se aplica criterii.
CRITERII PRIORITARE..
a. salariatii care cumuleaza doua sau mai multe functii,precum si ale celor care cumuleaza pensia cu salariul sau salariatii care sunt asociati la alte societati comerciale cu capital privat sau mixt.
b. salariatii care indeplinesc conditiile de varsta standart si stagiu de cotizare, si nu au cerut pensionarea in conditiile legii.,
c. salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare la cererea lor.,
CRITERII MINIMALE..
a. salariatii care au fost sanctionati pentru consum de bauturi alcoolice.
b. salariatii care au fost sanctionati pentru abateri de la regulile de siguranta circulatiei.
c. salariati care au fost sanctionati pentru savarsirea de abateri care au cauzat prejudicii societatii.
d. salariatii care au fost sanctionati pentru absente nemotivate.
e. salariatii care au absente nemotivate.
f salariatii care au fost sanctionati pentru alte abateri disciplinare.
g .salariatii care au obtinut rezultate slabe la verificarea profesionala periodica.
h. salariatii care nu au o alta forma de calificare sau pregatire profesionala suplimentara celui necesare postului pe care il ocupa.
i. daca masura ar putea afecta doi soti care lucreaza in aceeasi unitate,se desface contractul demunca al sotului care are salariul cel mai mic,fara ca prin aceasta sa se poata desface CIM unei persoane care ocupa un post nevizat de reducere,
j. masura sa afecteze,mai intai ,persoanele care nu au copii in intretinere.
k, masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii,barbati vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii,pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii,barbati si femei,care mai au cel mult 3 ani pana la pensionarea la cererea lor.

Eu am fost incadrata la Criterii Minimale lit f......alte abateri disciplinare.
Am fost incadrata corect la lit f....daca aveam un singur avertisment scris?

MULTUMESC
Da, ati fost incadrata corect la lit.f ... avertismentul constituie sanctiune disciplinara, potrivit art.248 alin.1 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina nemesisnmm nemesisnmm Buna ziua! Ce se intampla daca se schimba sanctiunea propusa de catre comisia de disciplina (ex:diminuarea salariului cu 10% pe o luna ) cu desfacerea ... (vezi toată discuția)
Conditii in care ti se poate desface contractul de munca ? Grobei Grobei Buna, As dori sa va prezint o situatie inedita. Ca si angajat al unei companii private, daca sunt avertizat in scris, iar in procedura interna este ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara brazvan brazvan Buna ziua, Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa ... (vezi toată discuția)