avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract subsecvent
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract subsecvent

Buna ziua .

Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni.
Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( incheierea contractelor subsecvente se va face in functie de alocarile bugetare in decursul a 24 luni)trebuie sa fie egala cu perioada de garantie a lucrarii sau cum se procedeaza ?si cum se elibereaza ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: BNK , utilizator 10:53, 8 Noiembrie 2011
Buna ziua,

Este important de vazut ce scrie in fisa de date a achizitiei referitor la garantia de buna executie, de obicei acolo scrie modalitatile de constituire, durata garantiei si modul de eliberare.

Conform legislatiei art. 92, alin. (4) din HG 925/2006 garantia de buna executie pentru lucrari se elibereaza astfel:
"În cazul contractelor de lucrări, autoritatea contractantă are obligatia de a elibera/restitui garantia de buna executie după cum urmează:
a) 70% din valoarea garantiei, în termen de 14 zile de la data încheierii procesului-verbal de receptie la terminarea lucrărilor, dacă nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei, iar riscul pentru vicii ascunse este minim;
b) restul de 30% din valoarea garantiei, la expirarea perioadei de garantie a lucrărilor executate, pe baza procesului-verbal de receptie finala. Procesele-verbale de receptie finala pot fi întocmite si pentru părti din lucrare, dacă acestea sunt distincte din punct de vedere fizic si functional. "

Cu stima,
Ruxandra Chirca
Buna ziua
Va multumesc din suflet insa intrebarea mea era asa:

Am un acord cadru de asfaltare pe 24 luni.Contractele subsecvente se vor incheia in functie de alocarile bugetare in decursul acestor 24 luni.
Firma care a castigat licitatia a avut suma xx lei si o garanti a lucrarii de 144 luni.
Eu trebuie sa inchei acum un contract subsecvent .
Intrebarea era :garantia de buna executie a acestui contract subsecvent trebuie sa fie de 144 luni ???
In fisa de date a achizitiei spune la garantia de buna executie doar ca aceasta va fi de 10 % din valoarea fiecarui contract subsecvent (5% IMM)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie contract de achizitie privata simonia80 simonia80 Buna ziua.As dori sa stiu daca este legal ca intr-un contract de achizitie privata,nu publica sa fie stipulata returnarea garantiei de buna executie dupa ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Experienta similara Anita Ihos Anita Ihos Cum se dovedeste experienta similara a unui ofertant la o achizitie publica?:-/ (vezi toată discuția)