Buna ziua,
Am cumparat un teren intravilan de 940 mp care nu este iesit din indiviziune. Imi puteti spune daca pot construi pe el daca nu ies din indiviziune, si daca nu pot, cum se iese si cam la cat ajung costurile.
Multumesc
Ca sa puteti construii legal pe el aveti nevoie de autorizatie de constructie.Ca sa obtineti autorizatia de constructie , aveti nevoie in prima faza de un certificat de urbanism .
Certificatul de urbanism se obtine prin depunerea urmatoarelor acte:
a) cerere-tip ;
b) planuri topografice sau cadastrale la scarile 1:500, 1:2.000 sau 1:10.000, dupa caz, - vizate de Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara al judetului sau al municipiului Bucuresti, dupa caz -, cu indicarea imobilului - teren si/sau constructii; (2 exemplare)
c) documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism (in copie).
d) titlului asupra imobilului sau a altui act care sa ateste dreptul de proprietate.
Cum dvs. nu ati facut iesirea din indiviziune, nu cred ca veti obtine certificatul de urbanism
Faceti iesirea din indiviziune la notar, intabulati-va dreptul de proprietate si apoi puteti depune actele pt obtinerea certificatului de urbanism.