avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu am nici un venit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu am nici un venit

In cazul in care tatal care plateste pensia alimentara , nu are un venit stabil , nu lucreaza nicaieri , este si bolnav(nu este pensionat pe caz de boala) , ce prevede legea in acest caz. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihalycostas , utilizator 18:23, 28 Septembrie 2008
Pensia se va stabili la nivelul salariului minim brut pe economie, in aceasta situatie.
Este inadmisibil , salariu minim brut este de 5.4 mil , nu castig atat(am venit 0 traiesc din pensia unui parinte , care este de 400 ron , doua persoane) ,ar trebui sa fie o solutie la aceasta problema.
Titularul pensiei de întreţinere este copilul, interesele acestuia reprezintă prioritatea, el fiind cel ale cărui interese le protejează legea. În nici un caz nevoile minime ale minorilor nu pot fi afectate de inactivitatea, pasivitatea părintelui.

Nu cred ca exista o alta solutie ...
minor la 20 ani sau 26 , starea materiala a lui este foarte buna in comparatie cu a mea(am facut 2 operatii de tumoara , nu se stie cate mai fac), nu este normal , legea ar trebuie sa faca diferenta , va rog sa-mi dati denumirea exacta a legiilor. Va multumesc
Pai are 20 sau 26 de ani?

Alte discuții în legătură

Indatoriri parintesti ContSters206390 ContSters206390 Buna ziua! Va rog frumos daca ma poate ajuta si pe mine cineva. Sunt la master in primul an, nu am implinit inca 24 de ani, insa tatal meu nu imi mai da nici ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)