Am terminat divortul si s-a hotarat ca tatal sa plateasca pensie de la data depunerii actiunii, care a fost cu un an in urma. Nici in cererea initiala si nici in hotararea de divort nu s-a specificat nimic legat de oprirea pensiei direct de la sursa (din salariu). Am doua intrebari:
1. Cum pot sa fac ca aceast oprire sa aiba loc? Trebuie sa ma duc personal cu hotararea la angajator sau trebuie sa apelez la un executor?
2. Cum se va plati pensia alimentara restanta din anul ce a trecut? Se va opri 50% din salariu sau e vre-o alta metoda de calcul?
Va multumesc
Nu ar fi mai frumos sa vorbiti cu fostul sot si poate plateste el fara a mai fi nevoie sa bagati si firma sotului in problema. Ulterior, daca sotul nu doreste, puteti apela si la un executor judecatoresc.
In principu, plata se face benevol. Retinerea pensiei din salariu o faceti cu cerere la el la serviciu,cu poprire din oficiu, facuta de instanta de judecata sau la cererea dvs de infiintare a popririi.daca se infiinteaza poprirea, ii opreste si banii din urma. Pentru banii din urma - de peste 2 luni de zile- daca el nu ii plateste, puteti face plangere penala pentru abandon de familie si obtineti mai repede plata.
"Este frumos" sa ii amintiti si cu o notificare scrisa daca nu vreti sa va vedeti sau sa vorbiti la telefon pentru a-i cere sa-si respecte minimum de obligatii in calitate de tata, aducandu-i la cunostinta ca neplata e infractiune.
Nu doresc sa imi dea de buna voie, pentru ca in principiu nu are asa ceva si nu doresc sa alerg pe la politie.
Deci sa inteleg ca pot face o cerere la el la serviciu si probabil impreuna cu hotararea de divort, pe baza acestora i se va opri automat pensia din salariu, fara sa apelez la un executor judecatoresc sau sa fac alte demersuri?
Pensie alimentara
Andrei_I
Buna ziua!
Am o hotarare data de catre judecatorie, irevocabila pe divort. Cand se implineste termenul de apel pentru celelalte capete de cerere, cel care ma ... (vezi toată discuția)