Buna seara! Am o intrebare :
Daca numai fac scoala (m-am lasat in clasa a 9 a pe la jumatate ) si am 17 ani si jumatate acum am vreo sansa sa primesc somaj? Multumesc mult o seara buna!
Invatamantul este structurat astfel:
a)Invatamant secundar inferior-gimnaziu(V,VIII)
b) Invatamant secundar inferior, ciclul inferior al liceului (clasa a IX a si a Xa,)sau scoala de arte si meserii;
c) Invatamant secundar superior (cl. a XIa si aXIIa sau aXIIIa)sau invatamant postliceal;
d) Invatamant superior
Se considera absolventi ai unei institutii de invatamant si care pot beneficia de somaj cei care au varsta de minim 16 ani,si au absolvit una dintre forme:
-ciclul inferior al liceului,deci 10 clase;
-scoala profesionala;
-liceul cu sau fara bac
-postliceala
-invatamant superior.
In concluzie,userul care a adresat intrebarea ,va putea beneficia de somaj abia dupa absolvirea clasei a Xa.
Aveti dreptate stimata doamna, numai ca userul nostru nu a terminat nici macar clasa a noua, de aceea eu l-am sfatuit sa-si continue studiile.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Scoala profesionala
alin81
Buna ziua am o mare rugaminte...as dori sa stiu daca scoala profesionala de 3 ani absolvita se incadreaza la studii medii...si daca da in ce lege se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Studii
buiavasi
Buna seara!
As dori sa ma lamuriti si pe mine daca studiile medii sunt 12 clase cu diploma de bacalaureat sau fara si unde este precizat acest ... (vezi toată discuția)