avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara-livrare prestari servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara-livrare prestari servicii

O soc.din Romania (A) face o achizitie intracomunitara de utilaje din UE.Aceste utilaje soc.rom le vinde pe teritoriul Romaniei unei alte soc.romane (B).
Ulterior vanzarii soc.A presteaza servicii de punere in functiune a utilajelor soc.B,dar factura o emite soc.din UE.
In acest caz factura trebuie emisa cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:58, 9 Noiembrie 2011
Care factura, cea de vinzare sau cea de servicii de montaj?
Cea de servicii montaj.Punerea in functiune se face pe teritoriul Romaniei la sediul soc.B.
intrebarea mea este: daca societatea A din romania vinde ea insasi utilajele catre societatea B din romania, cum este posbil ca factura de punere in functiune sa fie pusa in seama furnizorului initial din UE? eu sincer nu vad logica.

era mai logic daca furnizorul din UE vindea el insusi utilajele direct catre societatea B din romania si incheia un contract de punere in functiune cu societatea A din romania (A pune in functiune bunurile in numele furnizorului si emite acestuia o factura fara tva)

Sincer este speta unei colege ce m-a rugat sa cer parerea colegilor din forum.
Situatia chiar asa este,nu stiu ce amanunte sa mai postez.
Dilema este de fapt asa,daca la factura de utilaje consumator final este soc.B care a primit o factura cu tva de la soc.A,pentru prestarea de servicii cine plateste tva-ul?

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar dulcinica dulcinica Buna seara, Ma confrunt cu o situatie deosebita si delicata drept pentru care va rog sa ma ajutati, pentru ca nu vreau sa gresesc. O societate [b]A din ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.romana (A) incheie un contract de intermediere cu o soc.tot romana (B)-intermediere produse aduse din Italia. Pe data de 27.10.2011 soc.A pe baza unei ... (vezi toată discuția)
Tva facturi prestari externe laurmar laurmar Un furnizor extern A vinde un utilaj unui client din Romania B. Firma C pune in functiune utilajul (pe teritoriul Romaniei) si factureaza acest serviciu ... (vezi toată discuția)