Buna seara,
Ma confrunt cu o situatie deosebita si delicata drept pentru care va rog sa ma ajutati, pentru ca nu vreau sa gresesc.
O societate A din Italia (stat membru ue), inregistrata in scopuri de tva in Italia, producatoare de bunuri, incheie un contract de vanzare/cumparare cu o soc.B din Romania (membru ue), inregistrata in scopuri de tva in Romania. Bunurile au fost transportate de la soc.A la soc.B, asa cum rezulta din documentele de transport. Soc.B a achizitionat bunurile in scopul revanzarii acestora.
Soc.B din RO incheie un contract de vanzare/cumparare a bunurilor achizitonate de la soc.A cu soc.C din Bulgaria, inregistrata in scopuri de tva in BG (membru ue).
Soc.B a efectuat o achizitie intracomunitara de la soc.A din IT, in acest caz nefacturandu-se cu tva.
Avand in vedere faptul ca soc.B le-a achizitionat de la soc.A din IT in scopul revanzarii se factureaza sau nu cu tva?
Va multumesc anticipat,
daca bunurile parasesc teritoriul romaniei, firma din romania va factura fara tva catre firma din bulgaria.
se puteau aplica insa si masurile de simplificare, creandu-se astfel o operatiune triunghiulara clasica, in care firma din romania ar fi avut rolul de cumparator-revanzator, iar bunurile ar fi fost transprtate direct de la furnizorul din italia la cumparatorul final din bulgaria, transportul fiind in sarcina firmei din italia sau a celei din romania, conform termenilor contractuali.
multumesc pt raspuns.
da, ai dreptate, operatiunea triunghiulara era mult mai simpla.
cred ca am omis sa dau un detaliu. bunurile au fost livrate soc. din bulgaria tot pe teritoriul RO. in cazul acesta eu cred ca facturez cu tva. corect?
nu conteaza ca bunurile au fost livrate in romania, daca se face dovada ca ele parasesc teritoriul tarii noastre, se factureaza fara tva, daca nu, cu tva.