avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrare intracomunitara

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: firmei A platitoare de TVA din RO i se intocmeste factura de marfa de firma B platitoare de TVA din Germania, pentru care se aplica taxare inversa. Firma A din RO intocmeste pentru aceiasi marfa factura catre firma C tot din Germania la un pret mai mare. Mentionez ca marfa nu a parasit teritoriul Germaniei, dar documentele sau intocmit prin intermediul firmei A din Romania . Intrebarea este: firma A a intocmit corect factura fara TVA pe care a scris neimpozabil in Romania sau factura trebuia intocmita cu TVA intrucat nu se poate face dovada transportului? Aceasta operatiune intra in sfera operatiunilor triunghiulare? In decontul de TVA livrarea catre soc. C se trece la rd.1 si in decl.390 nu se declara?
Va multumesc anticipat ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 13:55, 11 Noiembrie 2009
cand vorbim de operatiune triunghiulara, trebuie sa fie indeplinite urmatoarele conditii :
1. trei persoane inregistrate in scopuri TVA in trei state diferite
2. doua tranzactii distincte
3. transportul sa se efectueze direct de la furnizor la beneficiarul final

in cazul prezentat de dvs. mai sus, furnizorul si beneficiarul sunt in acelasi stat membru si anume, germania, iar cumparatorul-revanzator din romania, adica dvs.
asadar nu poate fi vorba de o operatiune triunghiulara

parerea mea este ca trebuie sa va inregistrati in scopuri TVA in germania, iar firma B din germania sa va factureze cu TVA, deoarece marfa nu a parasit teritoriul germaniei si nu poate fi considerata din punctul lor de vedere o livrare intracomunitara.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni triunghiulare dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatoarea situatie: -firma x din Germania, vinde marfa firmei y din Romania, dar marfa merge direct la firma z din ... (vezi toată discuția)
Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)