avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA operatiuni triunghiular
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

operatiuni triunghiular

Firma din RO - cumparator revanzator
Firma din HU - furnizor
Firma din Germania - beneficiar

marfa se transporta direct din Ungaria in Germania
toti sunt platitor de tva

Firma din RO face decl.390 si declara op.ca si op.triunghiulara
dar in decl.300 cum trebuie declarat ??? ca si achizitie intracomunitara sau ca si livrare intracomunitara ,sau si una si alta -va rog daca puteti sa-mi indicati si nr de rd.din decl.300 unde trebuie declarat
taxare inversa cine face numai beneficiarul ?? sau si firma din RO inregistreaza 4426 =4427
Care sunt documentele ,cu care tb.justificat transportul.-ch de transport sunt suportate de beneficiar(transporta el cu masina proprie)
Este corect ca marfa pleaca direct in germania ??
Multumesc anticipat pentru ajutor !!!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:34, 12 Martie 2010
ce ati prezentat mai sus este o operatiune triunghiulara daca sunt indeplinite conditiile:
1. trei state membre diferite
2. partenerii sunt inregistrati in scopuri tva in tarile lor
3. bunurile sunt transportate direct de la furnizor la beneficiarul final.
4. transportul este asigurat de furnizor sau de revanzator
5. cumparatorul-revanzator sa-l desemneze pe beneficiarul livrarii ulterioare ca persoana obligata la plata taxei.

În cazul operaţiunilor triunghiulare efectuate în condiţiile art. 126 alin. (8) lit. b), dacă România este al doilea stat membru al cumpărătorului revânzător şi acesta a transmis furnizorului din primul stat membru codul său de înregistrare în scopuri de TVA acordat conform art. 153 din Codul fiscal, cumpărătorul revânzător trebuie să îndeplinească următoarele obligaţii:

a) să emită factura prevăzută la art. 155 din Codul fiscal, în care să fie înscris codul său de înregistrare în scopuri de TVA în România şi codul de înregistrare în scopuri de TVA din al treilea stat membru al beneficiarului livrării;

b) să nu înscrie achiziţia intracomunitară de bunuri care ar avea loc în România ca urmare a transmiterii codului de înregistrare în scopuri de TVA acordat conform art. 153 din Codul fiscal în declaraţia recapitulativă privind achiziţiile intracomunitare, prevăzută la art. 1564 din Codul fiscal, aceasta fiind neimpozabilă. În decontul de taxă aceste achiziţii se înscriu la rubrica rezervată achiziţiilor neimpozabile;

c) să înscrie livrarea efectuată către beneficiarul livrării din al treilea stat membru în rubrica rezervată livrărilor intracomunitare de bunuri scutite de taxă a decontului de taxă şi în declaraţia recapitulativă prevăzută la art. 1564 din Codul fiscal următoarele date:

1. codul de înregistrare în scopuri de TVA, din al treilea stat membru, al beneficiarului livrării;

2. codul T în rubrica corespunzătoare;

3. valoarea livrării efectuate.

aveti grija la transport, el nu trebuie efectuat de beneficiarul final, relatia de transport al bunurilor la destinatarul final trebuie sa existe intre furnizor si revanzator.

documentele justificative sunt:
-factura
-codul de inregistrare tva
-documentul care atesta ca bunurile au fost transportate in alt membru
-contract de vanzare cumparare, asigurare bunuri sau orice alt document justificativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiune triunghiulara iustinac iustinac Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: Firma A din Romania primeste o comanda pentu executarea unor produse din partea firmei B din Germania. Neavand ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)