avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reguli de alegere nume firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reguli de alegere nume firma

buna ziua,

doresc sa infiintez o SRL cu inca un asociat. am inceput procedura infiintarii si suntem la faza de alegerea numelui.
juristul nostru spune ca este o regula care spune ca trei litere nu poate sa fie identice cu alta nume inregistrata.
nu inteleg logica acestui regula, nu mi se pare sa fie adevarat asa ceva. exista sute de firme care au un cuvint identic, numai ca celalate cuvinte difera.

de exemplu, daca noi dorim sa numim firma noastra Sheet Metal Production SRL,
juristul a zis ca nu e valabil, pentru ca cuvintul "metal" exista deja in numele altor firme.
am dat o cautare la site-ul onrc, am cautat dupa "sheet metal", si este o singura firma cu nume "Sheet Metal Constructing SRL".
poate cineva sa ma lamureasca?
am citit pe forumuri, ca cel putin trei litere trebuie sa difera intre nume, nu ca trei litere nu poate sa fie identice. este o diferenta intre cele doua afirmatii.

va multumesc anticipat,
arnold
Cel mai recent răspuns: arnoldino , utilizator 14:39, 8 Noiembrie 2011
În vederea verificarii si/sau disponibilitatii firmei sun aplicabile articolele 28-57 din Ordinul ministrului justitiei nr. 2594/C/2008 publicate in Monitorul Oficial nr. 704/16.10.2008. Detalii aici: [ link extern ]
va multumesc mult pentru link.

totusi nu am citit nimic despre nici o regula de trei litere.
mi se pare ca putem sa dam numele e care dorim, fiind schimbat un cuvint, dar astfel si sensul se modifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire firma razvanpopescu87 razvanpopescu87 Buna seara! Sper sa ma puteti ajuta cu o problema legata de alegerea numelui unui SRL. M-ar interesa sa stiu care este algoritmul dupa care se aproba denumirea ... (vezi toată discuția)
Nume firma similar uneia in insolventa ?! avo7 avo7 Buna ziua, Daca se inregistreaza o firma cu o denumire similara (nu identica, dar cu elemente oarecum similare - diferenta de 1-2 litere) unei alte firme ... (vezi toată discuția)
Constituire srl DanyD DanyD Care sunt pasii ptr. constituirea unui srl? :coffee: (vezi toată discuția)