avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare numerar de la o institutie publica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare numerar de la o institutie publica

Buna ziua,
O societate comerciala are de incasat pentru prestari servicii, de la o institutie publica o suma de peste limita stabilita de lege,( 5000 lei) in numerar. Institutia respectiva vrea factura pentru fiecare delegat in parte, factura fiind facuta pe aceeasi institutie pentru toate persoanele. Intrebarea mea este daca societatea comerciala poate incasa in numerar intr-o singura zi de la aceeasi institutie publica, peste limita stabilita de lege? Se aplica acelasi regim ca si platile si incasarile de la persoane juridice? Se aplica OG 15/1996 art.5 alin.2 lit.c sau institutiile publice au alte plafoane de plati in numerar?
Cel mai recent răspuns: eu_inginer , utilizator 08:34, 13 Noiembrie 2011
Din moment ce legea permite un anume plafon acesta nu poate fi depasit.De ce nu vi vireaza banii in cont.
institutia publica plateste prin trezorerie si deloc in numerar.
ovidiu7676 a scris:

institutia publica plateste prin trezorerie si deloc in numerar.


institutia publica plateste si in numerar.

ART. 5 din OUG nr 146/2002 republicata si actualizata
"(1) Institutiile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, efectueaza operatiunile de incasari si plati prin unitatile trezoreriei statului in a caror raza sunt inregistrate fiscal...;
(6) Din conturile de cheltuieli sau de disponibilitati, dupa caz, ale institutiilor publice, deschise la trezoreria statului, se pot elibera sume pentru efectuarea de plati in numerar, reprezentand drepturi salariale, precum si pentru alte cheltuieli care nu se justifica a fi efectuate prin virament.
(7) Institutiile publice au obligatia sa organizeze activitatea de casierie, astfel incat incasarile si platile in numerar sa fie efectuate in conditii de siguranta, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare si in limita plafonului de casa stabilit de catre unitatile trezoreriei statului pentru fiecare institutie publica.
"


daca nu au programare decadala la Trezorerie (facuta cu min 3 zile lucratoare inainte de inceperea decadei) nu pot face plati in numerar decat pana intr-o mie de lei (art 5, pct. 2 din OMF nr 2281/2009); plus ca platile pentru chelt materiale se fac exclusiv in perioada 25-31 a lunii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
facturati sume de pana in 5000lei, si emiteti chitante pt fiecare factura incasata in parte. puteti emite cate chitante doriti intr-o zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casierie alinazen alinazen Buna seara, lucrez intr-o institutie publica si va rog sa imi spuneti daca pot sa incasez orice suma de bai venita de la agenti economici? Imi permite legea ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
plafon de casa la venituri proprii in invatamant pisyk pisyk valoare plafon de casa la venituri proprii in invatamant (vezi toată discuția)