As dori sa imi spuneti daca se poate in ce fel mi-as putea inceta contractul de munca fara preaviz , sau cu un preaviz scurt ( 1 saptamana ) pentru ca am fost la un interviu pentru un job mai bun si am fost acceptat dar noul angajator ar dori sa imi incep activitatea incepand de lunea viitoare ( azi fiind marti ) . Precizez ca angajatorul actual nu este de acord sa plec fara sa respect preavizul si ca la acest loc de munca am o gestiune de materiale , si imi e frica ca daca plec pur si simplu va face de asa natura incat sa imi gaseasca lipsa in gestiune ! As putea sa fac in asa fel incat sa ma asigur ca nu prea are ce sa imi faca ?
din pacate nu se poate. preavizul este obligatoriu si daca nu este respectat de catre slariat va poate desface contractul de munca disciplinar. In plus, este normal sa predati gestiunea fiind si in avantajul dvs deoarece veti primi descarcarea de gestiune.
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca paote inceta prin demisie fara preaviz in urmatoarele situatii:
- angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.
2. Angajatorul are posibilitatea sa renunte partial la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
3. Puteti incerca o incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. , situatie in care nu se acorda preaviz ...
Demisie
dobremariana
Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva,va rog frumos.
Daca esti angajat la o societate pe perioada nedeterminata de ceva timp (3 ani) pe ... (vezi toată discuția)
Demisie
SimonaC25
Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)