avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:43, 8 Noiembrie 2011
puteti obtineti divortul. durata dosarului depinde de atitudinea sotiei fata de divort: daca vrea sau nu sa divorteze, daca vrea sau nu copiii. Daca la primul termen cadeti de acord cu privire la toate aspectele atunci dosarul se termina foarte repede. apelati la o persoana calificata sa va faca bine actiunea de divort
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Anamaria Plevit, Avocat
Adrian1978 a scris:

DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!!


:offtopic: Interventie moderator

Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Odata cu pronuntarea divortului, instanta de tutela hotaraste, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.

Astfel, potrivit NCC, dupa divort, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti, afara de cazul in care instanta decide altfel. Insa, daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti. Totusi, celalalt parinte pastreaza dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului, precum si dreptul de a consimti la adoptia acestuia.

Noul cod prevede la art. 397 alin. 2 ca dupa divort, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti, in afara de cazul in care instanta decide altfel. Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
Succes!
buna seara ,
solicitati sprijinul unui avocat pentru redactere actiune indrumare si sustinere pe tot parcurul dosarului de divort si veti obtine o hotarare multumitoare
bafta
Art.507 c.civ.prevede in mod limitativ, cazurile in care exercitarea autoritatii parintesti poate apartine unui singur parinte, ori din situatia expusa, nu rezulta posibilitatea aplicarii acestor prevederi.
Art.507 c.civ.
Exercitarea autorității părintești de către un singur părinte
Dacă unul dintre părinți este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicție, decăzut din exercițiul drepturilor părintești sau dacă, din orice motiv, se află în neputință de a-și exprima voința, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.
Prin raportarea disp.art.398 la 507 c.civ.rezulta ca motivele temeinice pentru care se poate dispune ca exercitarea autoritatii parintesti sa fie exercitata doar de unul dintre parinti, sunt cele prevazute la art.507 c.civ.

Avand in vedere faptul ca ne aflam la inceput de drum in ceea ce priveste practica judiciara pe noile dispozitii ale codului civil, vom vedea daca instantele vor da o alta interpretare a textului prev. de art 398 c.civ., in sensul de a considera si alte motive ca fiind temeinice in afara de cele prevazute de art.507 c.civ., insa pana la acest moment constat ca instantele pun problema, in sensul posibilitatii de a solicita ca exercitarea autoritatii parintesti sa apartina doar unuia dintre parinti numai in cazurile prevazute de art 507 c.civ..
Puteti solicita insa, ca locuinta minorilor sa fie stabilita la dvs., urmand sa administrati probe din care sa rezulte ca este in interesul acestora sa locuiasca impreuna cu dvs. si nu cu mama lor.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)
Exceptia la custodia comuna aaelena aaelena Care ar fi motivele intemeiate pt. care se aplica exceptia la exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti ? Cum poti deveni parinte custodian ? (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)