Copilul meu primeste o pensie alimentara de 25% din salariul tatalui.Dar acum ma dat in judecata pentru reducerea pensiei alimentare pentru ca mai are in intretinere un minor de 5 ani .Va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are copilul meu care are o virsta de 14 ani. Si de cit mai are dreptu prin lege? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca exista doi copii in intretinerea tatalui , atunci obligatia legala de intretinere este constituita din 1/3 din veniturile cu caracter permanent ale tatalui.
Aceste limita este cea maxima , instanta putand stabili si mai putin de 1/3 .
Obligatia legala de intretinere poate subzista pana la varsta de 26 de ani , daca exista o cerere in acest sens a copilul major, si este in continuarea studiilor.
Sotul dvs este indreptatit sa ceara recalcularea cuantumului pensiei de intretinere.
Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa obtin o pensie mai mare eu avind un salariu de 1100 lei noi si copilul in intretinere?Specific ca sunt divortata de tatal copilului.Va multumesc.
Depinde daca veniturile tatalui s-au marit , astfel incat sa ii revina copilului o suma mai mare,oricum se va dispune recalcularea pensiei de intretinere.
Inca o intrebare va rog. Ce se ia in calculul pensiei? salariul net sau si sporurile cu caracter permanent?Ori cum are salariul mare este cadru militar.Va multumesc.