avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Copilul meu primeste o pensie alimentara de 25% din salariul tatalui.Dar acum ma dat in judecata pentru reducerea pensiei alimentare pentru ca mai are in intretinere un minor de 5 ani .Va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are copilul meu care are o virsta de 14 ani. Si de cit mai are dreptu prin lege? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:25, 29 Septembrie 2008
Daca exista doi copii in intretinerea tatalui , atunci obligatia legala de intretinere este constituita din 1/3 din veniturile cu caracter permanent ale tatalui.
Aceste limita este cea maxima , instanta putand stabili si mai putin de 1/3 .
Obligatia legala de intretinere poate subzista pana la varsta de 26 de ani , daca exista o cerere in acest sens a copilul major, si este in continuarea studiilor.
Sotul dvs este indreptatit sa ceara recalcularea cuantumului pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Colega mea spune 1/3 pentru ambii copii, deci 1/6 pentru unul dintre ei.
Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa obtin o pensie mai mare eu avind un salariu de 1100 lei noi si copilul in intretinere?Specific ca sunt divortata de tatal copilului.Va multumesc.
Depinde daca veniturile tatalui s-au marit , astfel incat sa ii revina copilului o suma mai mare,oricum se va dispune recalcularea pensiei de intretinere.
Inca o intrebare va rog. Ce se ia in calculul pensiei? salariul net sau si sporurile cu caracter permanent?Ori cum are salariul mare este cadru militar.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita gheorghe28 gheorghe28 Buna ziua. Sunt divortata de 11 ani si am o fetita de 12 ani. Desi l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru pensie alimentara, in toti acesti ani a ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Divortul si consecintele lui... dollc3_anny dollc3_anny buna seara ..ma scuzat-ti..am cateva intrebari...daca parintii mei au divortat in vara aceasta..si in urma raman doi copii o fata de 19 si un baiat de ... (vezi toată discuția)