avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs

O cauza penala a fost judecata.Am primit raaspuns ca este nefondata.pot sa fac recurs sau nu.
Cel mai recent răspuns: nimroad , utilizator 23:11, 25 Ianuarie 2012
inrebarea mea este daca primaa instanta a fost JUDECATOIA si de ce a ajung instanta la concluzia ca este nefondata...si ce este nefondata, care este obiectul in cauza?pe langa asta la sfarsitul hotararii ar trebui sa scrie "Cu drept de recursl in termen de ..."(in cazul in care e vorba de judecatorie) uitati-va peste hotararea dara de instanta si reveniti
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Adorjan Ramona, Consilier juridic
Depinde de obiectul cauzei.
Buna seara!

Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra rapid!
Obiectul in cauza este falsificarea semnaturii noeastre (ale mele si ale sotiei) pe un contract de credit revolving la capitolul garantii.
Dupa depunerea plangerii penale am obtinut un Raport Criminalistic de la IPJ Bihor Serviciul Criminalistic Compartimentul Expertize, care a dovedit ca semnaturile noastre au fost falsificate.
Sentinta penala de la Judecatorie este definitiva.

Judecatorul a hotarat: "S-a retinut ca in cauza nu poate fi inceputa urmarirea penala, fiind aplicabile prevederile art. 10 lit.d Cod procedura penala. Faptelor le lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, respectiv vinovatia."
"Instanta analizand plangerea pententilor in raport cu continutul dosarelor de urmarire penala retine ca plangerea formulata in conditiile art. 278 Cod de procedura penala este nefondata."
As vrea sa va intreb daca este posibil sa facem un apel la Curtea Suprema?
Va multumesc mult!
Este vorba de plangere impotriva rezolutiei procurorului din cate inteleg? Daca da, nu mai aveti alta cale de atac.

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Pligere inpotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata tytys tytys dupa o altercatie mai veche in care vecinul meu murdarindu-mi peretele casei , sotia mea i-a spus acestuia sa nu il mai murdareasca iar acesta refuzind a venit ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)