avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... asociatie de parinti
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

asociatie de parinti

Bun gasit. Am primit de curand actele unei asociatii de parinti de la scoala fiicei mele si as vrea sa stiu, daca aasociatia are 7 membri fondatori, va fi nevoie de cenzor pentru vizarea bilantului?Si inca ceva, daca asociatia de parinti are nevoie de Registrul unic de control. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:33, 10 Noiembrie 2011
Este suficient un cenzor(contabil sau exp. contabil autorizat membru CECCAR),daca asociatia depaseste 100 de membri ,Controlul financiar va fi efectuat de o Comisie de cenzori.
Da are nevoie de REG unic de control.
Nici de cenzor nu are nevoie. Daca are sub 15 membrii nu are nevoie de cenzor.
VA MULTUMESC, totusi eu nu gasesc asociatia inregistrata la onrc, de aceea v-am intrebat de registrul unic de control, stiind ca acesta trebuie procurat de persoane juridice inregistrate la onrc.
Pentru ca nu se inregistreaza la ONRC. Se inregistreaza in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. Intrati pe site-ul MJ si vedeti in partea stanga jos.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
In concluzie, asociatia fiind infiintata la MJ, are nevoie de registrul unic de control?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Membru fondator poate fi si cenzor si contabil? acmilan acmilan Buna ziua, Am o dilema legata de organizarea unui ONG. Concret, asociatia are pentru inceput trei membri fondatori, deci trei membri in Adunarea Generala ... (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong - asociatie culturala ccgmau ccgmau Buna ziua, Avem o asociatie culturala, cu 14 membrii asociati, cu cenzor stabilit prin statut si nominalizat in actul constitutiv. Mentionez ca cenzorul face ... (vezi toată discuția)