avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul la vanzarea unui apartament prin programul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul la vanzarea unui apartament prin programul Prima Casa

Buna ziua!
Doresc sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa!Pretul apartamentului l-am negociat cu vanzatorul si am ajuns la un acord comun ca el sa fie 30,000 euro!Eu am fost la banca si am intocmit dosarul cu toate actele spre aprobarea creditului!
A doua zi ma suna vanzatorul si-mi spune ca nu mai e de acord,pentru ca el este nevoit cand mergem la notar sa declaram pretul lui(30.000 cat am solicitat si de la banca) sa plateasca impozit pe venit de 16% din 30.000 euro.
Chiar asa este cu impozitul acesta?
Nu se poate face cumva ca sa nu se plateasca o suma asa de mare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:36, 10 Noiembrie 2011
impozitul este de 2%din pretul declarat la notariat
Impozitul este de 2% daca are imobilul de mai mult de 3 ani si de 3% daca are imobilul de mai putin de 3 ani.
Interventie moderator:
Va rog sa folositi butonul "raspunde" pentru a pastra continuitatea postarilor.
Mutumesc!

@pietrelevorbesc a mai scris intr-un alt topic:
Pana la urma am clarificat-o cu vanzatorul apartamentului,ne-am inteles ca eu sa achit absolut toate cheltuielile si ei au lasat pretul mai jos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclarare pret real contract vanzare cumparare Elena9197 Elena9197 Buna ziua. M-am hotarat sa achizitionez un apartament de 42mp, la pretul de 34000€, cu plata cash. Proprietarii doresc sa declaram la notar suma de 10000€, ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)
Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care are ipotecă? Maiglo Maiglo Bună seara, Mă interesează să cumpăr un apartament, şi am aflat astăzi că acesta este ipotecat. Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care ... (vezi toată discuția)