A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei).
Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de TMB - Sectia a VII-a intr-un dosar avand ca obiect un litigiu de munca - drepturi banesti.
Sentinta este atacata de catre ambele parti cu recurs, acesta facand obiectul unui dosar de la C.Ap. Buc. cu primul termen in februarie 2012.
(1) In legatura cu cererea de suspendare provizorie a executarii silite: la care dintre instante se depune? la C.Ap. Buc.? sau la Jud. Sect 1 (aceasta fiind instanta care a incuviintat executarea)? ce se intampla daca depun cererea de suspendare provizorie a executarii silite la alta instanta decat cea competenta? este trimisa cererea mea la instanta competenta sau este respinsa cererea?
(2) Cum procedez concret ref la plata cautiunii? Indic un anume cont al instantei? al carei instante?? TMB sau Jud. Sect 1? legea imi ofera posibilitatea sa consemnez cautiunea la Trezoreria Statului sau CEC. Dumneavoastra cum ati procedat? ce institutie ati ales? incercand ieri sa ma interesez la o agentie CEC din apropiere despre procedura consemnarii cautiunii, am avut surpriza sa mi se spuna ca numai unitatea CEC de pe VIctoriei accepta consemnarea cautiunii pentru nu-stiu ce motiv referitor la semnatura in banca a judecatorilor (??) - or, legea nu face nici o distinctie in acest sens, ba mai mult, pe site-ul CEC Bank nu se precizeaza ca anumite unutati ar trebui sa accepte si altele nu.
(3) In legatura cu cuantumul cautiunii: CpC prevede ca este in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii. Debitul meu este in cuantum de 25500 lei, insa, pe langa aceasta suma, in cuprinsul P-Vb -cheltuieli de executare primit de la executor, mai este specificata si suma de cca 9000 lei reprezentand cheltuieli de executare. Cum calculez corect cuantumul cautiunii? 10% din 25500 lei sau 10% din (25500 + 9000) lei? aici imi este cel mai tare frica sa nu gresesc, avand in vedere faptul ca instanta imi poate respinge cerera de suspendare provizorie a executarii in cazul in care nu am depus cautiunea in cuantum exact. Si, sa nu uit: am intalnit opinii, inclusiv aici, pe forumul avocatnet, conform carora cautiunea este de 20% din valoarea obiectului cererii. De ce 20%??
(4) In legatura cu contestatia la executare: avand in vedere faptul ca exista mai multe motive pentru care contest executarea, cum procedez? formulez contestatie la titlusi o depun la TMB, iar pentru celelalte motive ma adresez CAB? doua cereri separate adresate una catre TMB si una catre CAB?
(5) ar fi fost oportun (si acceptat de instanta de recurs) un capat de cerere in cererea de recurs referitor la suspendarea executarii sentintei pronuntata pe fond?
(6) cererea de suspendare provizorie a executarii silite se formuleaza pe calea unei ordonante presedintiale? sau in alt mod?
Contestatia la executare se solutioneaza de instanta de executare. In cazul popririi, instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia isi are sediul tertul poprit (banca).
Intrucat titlul executoriu este o hotarare judecatoreasca, nu puteti formula contestatie la titlu.
Puteti invoca nemultumirile pe care le aaveti vis-a-vis de hotarare, in cadrul recursului (ele trebuie invocate in termenul de declarare a recursului de 15 zile de la comunicarea hotararii)
Suspendarea executarii silite o puteti solicita fie in cadrul contestatiei la executare, fie in cadrul recursului, fie in ambele.
Cererea de suspendare se va solutiona, in functie de cererea al carei accesoriu va fi, de instanta investita cu solutionarea contestatiei la executare sau de instanta de recurs.
Cautiunea o stabileste instanta de judecata, prin incheiere. Nu aveti obligatia sa o platiti inainte ca instanta sa se pronunte asupra cuantumului cautiunii.
Executare silita
mytly_mytly
Facind ``contestatie in anulare``la o hotarire judecatoreasca si irevocabila executorul poate sa continue executarea silita? Si de ce pune in vinzare imobilul ... (vezi toată discuția)