avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cum pot gasi numele parintilor unei persoane ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cum pot gasi numele parintilor unei persoane ?

As avea nevoi sa cunosc numele parintilor unei persoane despre care singurele informatii sunt :
in 1916 se gasea intr-o localitate in Bucovina langa Cernauti si acolo , casatorita fiind a dat nastere unui copil. Cunosc numele ei si a sotului dar nu si numele ei la nastere si numele parintilor .
Cine stie ce demersuri trebuie efectuate, unde, in ce limba ? :(
Cel mai recent răspuns: acasa@moucha.org , utilizator 21:09, 11 Noiembrie 2011
Cel mai usor este sa o intrebati direct pe respectiva persoana, nu credeti? Nu prea puteti afla pe cale oficiala aceasta informatie pentru ca trebuie sa fiti o persoana cu un interes direct.

Informatiile se afla cel mai probabil in Arhiva din Raionul Cernauti.
Persoana a carui parinti doresc sa stiu cum ii chema , a trait la inceputul secolului trecut . Era intr-o comuna langa Cernauti in 1916 cand a nascut un copil .
Din actul de deces a acestui copil stiu numele mamei si al tatalui . Eu am nevoie sa stiu numele bunicilor acestui copil din partea mamei.
deci, am nevoie de numele parintilor mamei care a nascut copilul in 1916!
Aveti nevoie de un specialist in constructia arborelui genealogic.
Incercati la:
Arhiva Nationala a Romaniei
Arhiva Nationala a Ucrainei
Arhiva Raionului Cernauti
Arhiva Nationala a Austriei despre Marele Ducat al Bucovinei
Arhiva Nationala a Ungariei (In 1916 Bucovina era sub dualismul Austro-Ungar)

Mai puteti incerca la registrele de botez din zona.
Incercati la biserica din localitatea respectiva,rugandu-i sa caute in registrul de botezuri din anul 1916.Daca parintii erau de confesiune romano-catolica,aveti sanse mari de reusita.Eu am aflat astfel,de la biserica in care a fost botezat strabunicul meu,dintr-o localitate din actuala Republica Ceha,chiar din anul 1850!!
Catolicii erau foarte bine organizati in veche monarhie dualista.VA DORESC SUCCES !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie divort anii 1944 -1945 Hreamata Hreamata Buna ziua, pentru dezbaterea unei succesiuni de pe bunica mea (decedata in 2006) pe tatal meu (decedat in 2011) , ulterior pe mama mea, notarul imi cere ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)