avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abaterea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abaterea disciplinara

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Un angajat nu isi indeplineste obligatiile de servici iar administratorul doreste sa urmareasca toti pasii pentru ai desface contractul de munca. Rog sa-mi spuneti cum procedez. Eu stiu ca primul este avertismentul scris, deci se intocmeste un referat de catre un coleg ,apoi noi eliberam o decizie cu privire la referat. Cat este valabila decizia, Se intruneste cumva comisie pentru avertisment scris? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: draganmariana , utilizator 09:01, 11 Noiembrie 2011
Depinde de ceea ce aveti mentionat in ROI (regulamentul de ordine interioara) care sunt sanctiunile si gravitatea abaterilor.
Da am inteles si va multumesc, dat va rog sa va uitati si pe ultima parte a interebari mele
da,trebuie instituita o comisie de cercetare disciplinara,trebuie sa fie citat angajatul,chiar daca nu se prezinta,dar trebuie citat si apoi dupa hot comisiei se desface contractul
~ Conținut șters la cerere ~
draganmariana a scris:

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Un angajat nu isi indeplineste obligatiile de servici iar administratorul doreste sa urmareasca toti pasii pentru ai desface contractul de munca. Rog sa-mi spuneti cum procedez. Eu stiu ca primul este avertismentul scris, deci se intocmeste un referat de catre un coleg ,apoi noi eliberam o decizie cu privire la referat. Cat este valabila decizia, Se intruneste cumva comisie pentru avertisment scris? Va multumesc

Nu se efectueaza cercetare disciplinara prealabila in cazul avertismentului ... in acest sens, se exprima art.251 (1) C.mun., si anume : Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile. ...

Art. 248 C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
......

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara victor11 victor11 Buna ziua. Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ? Exemplu : angajatul ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)
Resurse umane - desfacere contract de munca laryysa laryysa trebuie sa fac o fisa de desfacere a contractului de munca in urma incalacarii unui art din Codul Muncii si nu stiu de unde sa incep....am nevoie de ... (vezi toată discuția)