avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit 5,5% CASS pe dividende
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit 5,5% CASS pe dividende

Intrebarea 1:Angajat cu 2 ore/zi contract individual de munca si in acelasi timp asociat si administrator intr-o firma pentru care am obtinut dividende si am achitat 16% impozit, mai trebuie sa platesc si CASS la Casa de Asigurari de Sanatate?
Intrebarea 2: Singurul venit este din dividende, am platit cei 16% impozit pe dividende, iar CASS am achitat in nume personal (din mana) (aproximativ 75 lei lunar prin foaie de varsamant), mai trebuie sa platesc 5,5% CASS pe acele dividende?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.Daca se poate si o baza legala ar fi foarte bine.
Cel mai recent răspuns: Amadis , utilizator 12:31, 14 Decembrie 2011
Bun...si daca eu am incasat dividend net sa zicem de 40.000 lei /an, platesc tot 442,2 lei/an?
Minimul plati este 442.2 daca baza ar fi sub 8.040 lei ,asa ca la cei 40.000 veti achita = 2200
Multumesc frumos pentru raspunsuri, dar totusi cred ca exista o portita.Afirm asta citind acest articol
www.avocatnet.ro/content/art...
jcarmen a scris:

art. 257 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in sanatate, astfel cum a fost modificata incepand cu 1 ianuarie 2011 prin O.U.G. nr. 107/2010 si prin O.U.G. nr. 117/2010, contributia la asigurarile sociale de sanatate datorata de asigurat se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra:
f) veniturilor din dividende si dobanzi, numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a) - d) si (22) si art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.

Din e stiu nu mai conteaza daca esti angajat sau nu:

(3) Pentru anul 2011, cotele de contributii pentru asigurarile de sanatate, prevazute de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) 5,2% pentru cota datorata de angajatori, prevazuta la art. 258 din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) 10,7% pentru cota datorata de persoanele prevazute la art. 259 alin. (6) din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) 5,5% pentru celelalte categorii de persoane care au obligatia platii contributiei direct sau cu plata din alte surse.

[ link extern ]

Deci cum ramane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor completare declaratie d200 pentru pfa sistem real bluesky_c3 bluesky_c3 Urmeaza sa completez D200 pentru anul 2015 si as avea nevoie de putin ajutor. [b]1. Venitul brut[/b] = cat am incasat in tot anul anterior. [b]2. ... (vezi toată discuția)
Plata dividende martady martady va rog daca ma poate ajuta cineva: pentru plata a 12000 lei dividente din cont 117\\"profit nerepartizat\\", in conditiile in care actioarul nu are alte ... (vezi toată discuția)
Taxa cass din venituri dobanzi bancare daniflor daniflor Buna ziua. Daca am incasat o dobinda la un cont de economii, in valoare de 319,32 si am luat practic doar 268,32 dupa ce banca mi-a oprit impozitul de 16% ... (vezi toată discuția)