avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O INSTITUTIE PUBLICA CAND DEVINE PLATITOR DE TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O INSTITUTIE PUBLICA CAND DEVINE PLATITOR DE TVA

Oinstitutie publica cand devine platitor de tva ,
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:00, 12 Noiembrie 2011
art. 127 cod fiscal

(4) Instituţiile publice nu sunt persoane impozabile pentru activităţile care sunt desfăşurate în calitate de autorităţi publice, chiar dacă pentru desfăşurarea acestor activităţi se percep cotizaţii, onorarii, redevenţe, taxe sau alte plăţi, cu excepţia acelor activităţi care ar produce distorsiuni concurenţiale dacă instituţiile publice ar fi tratate ca persoane neimpozabile, precum şi a celor prevăzute la alin. (5) şi (6).
(5) Instituţiile publice sunt persoane impozabile pentru activităţile desfăşurate în calitate de autorităţi publice, dar care sunt scutite de taxă, conform art. 141.
(6) Instituţiile publice sunt, de asemenea, persoane impozabile pentru următoarele activităţi:
a) telecomunicaţii;
b) furnizarea de apă, gaze, energie electrică, energie termică, agent frigorific şi altele de aceeaşi natură;
c) transport de bunuri şi de persoane;
d) servicii prestate în porturi şi aeroporturi;
e) livrarea de bunuri noi, produse pentru vânzare;
f) activitatea târgurilor şi expoziţiilor comerciale;
g) depozitarea;
h) activităţile organismelor de publicitate comercială;
i) activităţile agenţiilor de călătorie;
j) activităţile magazinelor pentru personal, cantine, restaurante şi alte localuri asemănătoare;
k) operaţiunile posturilor publice de radio şi televiziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme neplatitoare de tva ContSters87904 ContSters87904 Va rog frumos explicati-mi si mie ceva, eu nu stiu care sunt firmele neplatitoare de tva si de nu ar plati tva: inteleg cele non profit dar cele cu profit de ... (vezi toată discuția)
Primaria e platitoare de tva? geaigel geaigel primariile sunt platitoare de tva? dar episcopiile? (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii in eu anaglock anaglock SRL din Romania detaseaza angajati (necalificati) la Ingrijire Batrani in statele EU. Stiu sigur ca aceste servicii sunt scutite de TVA dar din pacate nu ... (vezi toată discuția)