Buna seara as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am implinit 18 ani si am buletinul expirat din acest moment si as dori sa-l reinnoiesc insa mama este plecata din tara iar tata decedat. daca nu doresc sa schimb domiciliul pot sa imi refac buletinul fara prezenta mamei pentru a ma lua in spatiu ? mentionez ca in urma succesiuni am un anumit procent din spatiu insa nu am nici un document in tara.multumesc.
Daca spuneti ca succesiunea s-a dezbatut, un extras de carte funciara poate demonstra cota dvs. de mostenire din apartament si nu mai aveti nevoie de acordul mamei pentru a va face cartea de identitate.
La ghiseu va prezentati cu:
- actul de identitate
- certificatul de nastere original + copie
- extrasul de carte funciara
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.
De la Oficiul de Cadastru din localitatea unde locuiti. Sper sa nu aveti probleme pentru ca v-a expirat cartea de identitate.
Daca vi se refuza eliberarea extrasului pentru acest motiv (CI expirata) reveniti si va spun ce trebuie sa faceti ca sa solicitati o adeverinta provizorie de identitate cu menţiunea lipsa dovada adresa de domiciliu - oricum e mai ieftin decat sa vina mama in tara :)
~ Conținut șters la cerere ~
Alte discuții în legătură
Carte de identitate
anabia
buna ziua ,mama mea este plecata in Spania si luna aceasta se expira cartea de identitate,intrebarea mea este :as putea eu ca fiica si cu o procura din partea ... (vezi toată discuția)