avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua.Buletinul îl am expirat ,dar nu pot sa l ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua.Buletinul îl am expirat ,dar nu pot sa l reînnoiesc ...

Buna ziua.Buletinul îl am expirat ,dar nu pot sa l reînnoiesc ptr că am pierdut certificatul de naștere .Care este primul demers?
Cel mai recent răspuns: iuliiuli13 , utilizator 10:23, 3 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti face carte de identitate provizorie, va scoateți duplicat după certificat și va faceti apoi carte de identitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la evidența persoanei cu ce documente aveți.
Vi se face carte de identitate în baza unui extras de pe actul de naștere, solicitat de către lucrătorii de evidența persoanei.
Ulterior veți merge și veți solicita un duplicat al certificatului de naștere.
Casa in care locuiesc este a mamei mele..Ttrbuie să merg cu ea personal și cu contractul casei ptr ami face carte de identitate provizorie?

gi-jane2 a scris:

Veti face carte de identitate provizorie, va scoateți duplicat după certificat și va faceti apoi carte de identitate.

Cu extras de pe actul de naștere vi se face carte de identitate, nu provizorie. Prezența mamei este obligatorie, cu actul de proprietate, in original.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt cartea provizorie nu va trebuie actul de proprietate și nici ca mama sa fie prezenta.
Dacă faceți cartea de identitate direct, da, va trebuie actul casei în original și copie și prezenta mamei ca să dea declaratie ca va ia un spațiu.
Pt mai puține drumuri, procedați cum va zice Georgiana, sa obtineti extras ca să va faceți direct cartea de identitate și nu una provizorie.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut ioana2102 ioana2102 Buna! Am pierdut certificatul de nastere, cartea de identitate mi-a expirat, in schimb am pasaportul valabil (pasaport temporat) si am o copie legalizata a ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat danutza777 danutza777 Buna seara as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am implinit 18 ani si am buletinul expirat din acest moment si as dori sa-l reinnoiesc insa mama este ... (vezi toată discuția)