avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pierdut

Buna!
Am pierdut certificatul de nastere, cartea de identitate mi-a expirat, in schimb am pasaportul valabil (pasaport temporat) si am o copie legalizata a certificatului de nastere.
1. Care ar fi demersurile pentru a-mi face un duplicat a certificatului de nastere si pentru a-mi reinnoi cartea de identitate?
2. As putea sa imi reinnoiesc pasaportul fara carte de identitate doar pe baza pasaportului temporar, in prezent valabil?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:39, 11 Februarie 2015
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati primariei unde v-ati nascut sau pe raza careia domiciliati pentru eliberarea unui alt certificat de nastere.
Nu dureaza mult si nu sunt costuri mari.
Dupa aceia va schimbati toate actele.
Multumesc!
Daca domiciliati in localitatea unde v-ati nascut puteti rezolva cu o singura cerere la Evidenta persoanelor atat certificatul de nastere cat si cartea de identitate.

Daca nu locuiti unde v-ati nascut va trebui sa va faceti intai o carte de identitate provizorie pentru a obtine alt certificat de nastere, nu va foloseste pasaportul temporar. Pana va veni noul certificat poate dura 30 de zile.

Cu cartea de identitate provizorie ati putea sa va faceti pasaport biometric insa si in acest caz ati avea nevoie de certificatul de nastere in original, nu in copie (fie ea si legalizata).

Daca aveti nevoie de lamuriri suplimentare reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help! nevoie de informatii pentru refacere buletin danielasielena danielasielena Buna seara, locuiesc in Grecia; am buletinul expirat din martie; am imputernicire pe un membru al familiei sa imi depuna actele pentru cererea unui nou ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Am pierdut certificatul de nastere iar pasaportul este expirat catagabirusescu catagabirusescu Salut Al pierdut certificatul de nastere si pasaportul expirat DIN 2010. Traiesc in spania si la ambasada numi da certificat fara pasaporte nici pasaporte ... (vezi toată discuția)