avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hãrþuire continuã pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hãrþuire continuã pe internet

De câteva luni bune sunt subiectul unor hărţuieli continue (injurii etc.) pe un site pe care-l frecventez de ani, şi pentru care plătesc, evident. Cu toate că am reclamat constant şi am blocat user-ul/ user-ii, serviciu suport nu pare a lua nicio măsură, ceea ce face ca eu să mă simt ca într-o poveste cu balauri, adică-i tai (blochez) un cap/ cont şi-ntre timp îi mai apar şapte! Problema este că fiind vorba de un site care necesită plată pentru a promova PUBLIC mesaje (injurioase în cazul de faţă) şi unde sunt zile când blochez şi 2-3 conturi diferite, înclin a crede că cel care face asta este angajat al site-ului, însă nu am cum demonstra asta şi nici nu ştiu unde şi cui ar trebui să mă adresez.
M-ar ineresa să aflu despre legile în domeniu, eventual adresa / e-mail-ul departamentului din Poliţie care se ocupă de aşa ceva, în ideea că există unul dedicat şi nu trebuie să caut eu nebunul şi să-l internez/ consiliez.
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:50, 14 Noiembrie 2011
Depuneti plangere la politie.
Depuneti plangere la sectia de politie sau parchetul in circumscriptia carora aveti domiciliul.
In Romania nu exista organe de cercetare penala care sa aiba o competenta speciala cu privire la infractiunile savarsite pe internet.
Trebuie, insa, sa stiti ca infractiunile de insulta si calomnie nu mai sunt in prezent incriminate de legea penala, motiv pentru care este posibil sa primiti de la politie sau parchet un raspuns in care sa fiti instiintat/instiintata ca plangerea dvs. nu este de competenta lor.

Alimanescu George a scris:

In Romania nu exista organe de cercetare penala care sa aiba o competenta speciala cu privire la infractiunile savarsite pe internet.


IGP are, in interiorul Directiei de combatere a criminalitatii organizate, un serviciu specializat -- Serviciul de combatere a criminalitatii informatice. Un serviciu omonim exista si in cadrul DIICOT.

Evident, cercetarea unor cauze precum cea relatata mai sus nu intra in atributia acestor servicii.
Ca sa nu bateti drumul degeaba la politie va pot asigura ca ceea ce face acel user nu tine de domeniul penalului, nu comite nici o infractiune.
In schimb puteti lua unele masuri:
- vorbiti cu administratorii acelui site sa inlature mesajele injurioase la adresa dvs., fie ca vin de la un user, fie ca vin de la 10.Daca este un site serios (si evident este daca se si plateste) vor lua aceste masuri.
- Daca vedeti ca nu rezolvati nimic cu inlaturarea mesajelor, aveti posibilitatea sa il actionati in instanta civila pe cel care va insulta( cu conditia sa stiti despre cine este vorba, adica nume, prenume, adresa).Daca alegeti aceasta varianta, trebuie sa strangeti dovezi impotriva acestuia, adica sa pastrati mesajele injurioase, etc.
-Si in sfarsit daca nici una dintre cele 2 cai de mai sus nu functioneaza....renuntati sa mai utilizati acel site, in definitiv dvs. stiti daca se merita atat de mult sa va lasati insultata doar pentru a fi membrul unui site care nu stie sa-si blocheze utilizatorii care nu ii fac cinste.

Problema tine mai mult de masuri de securitate ale site-ului.
Colaborati cu administratorii site-ului pentru a rezolva aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificarea unei persoane care te injura pe strada Ristina Ristina CUM si CINE face identificarea unei persoane care te injura si te insulta pe strada, in vazul tuturor ? Este obligata Politia sa faca identificarea individului ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)
Cineva are poze cu mine dezbracata. ajutor! Cristina94 Cristina94 Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai ... (vezi toată discuția)