avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... prima carte de identitate in cazul in care parintii ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

prima carte de identitate in cazul in care parintii sunt despartiti

buna!va relatez problema mea: sunt despartita din anul1999.copilul mi-a fost incredintat prin hotarare jud. definitiva si irevocabila.nu tin nici un fel de legatura cu fostul meu sot.(am inteles ca nici nu este in tara).in luna februarie,copilul va implini varsta de 14 ani. intrebarea este: in baza hotararii judecatoresti pot sa-i fac singura copiluluiCI, sau am nevoie de acordul tatalui? mentionez ca nu i se plateste pensie alimentara si nimic!cu alte cuvinte copilui este doar al meu, doar ca poarta numele tatalui ! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 17:51, 12 Noiembrie 2011
Nu aveti nevoie de acordul lui, ajunge prezenta dvs. Si daca erati casatoriti, doar prezenta dvs. ar fi fost suficienta.
In termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani va prezentati cu copilul la serviciul de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu si solicitati eliberarea actului de identitate. Sa aveti certificatul de nastere-copil, sentinta de divort definitiva si irevocabila, contractul pentru casa, toate in original si copie xerox, actul dvs de identitate, veti mai completa o cerere pentru eliberarea actului de identitate (pe numele copilului) si veti plati 2 taxe, una de 7 lei si alta de 4lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii pot face buletinul minorului? iulyan1973 iulyan1973 :-/Buna ziua.Numele meu este Anda si am o problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul dvs.In anul 1989 m-am casatorit,iar in anul 1990 am nascut o fetita.In ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere ingagaby ingagaby am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele ... (vezi toată discuția)
Carte identitate achmeia achmeia Buna ziua! Sunt divortata de 4 ani iar in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat. De curand a implinit 14 ani si urmeaza sa-si faca ... (vezi toată discuția)