buna!va relatez problema mea: sunt despartita din anul1999.copilul mi-a fost incredintat prin hotarare jud. definitiva si irevocabila.nu tin nici un fel de legatura cu fostul meu sot.(am inteles ca nici nu este in tara).in luna februarie,copilul va implini varsta de 14 ani. intrebarea este: in baza hotararii judecatoresti pot sa-i fac singura copiluluiCI, sau am nevoie de acordul tatalui? mentionez ca nu i se plateste pensie alimentara si nimic!cu alte cuvinte copilui este doar al meu, doar ca poarta numele tatalui ! va multumesc!
In termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani va prezentati cu copilul la serviciul de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu si solicitati eliberarea actului de identitate. Sa aveti certificatul de nastere-copil, sentinta de divort definitiva si irevocabila, contractul pentru casa, toate in original si copie xerox, actul dvs de identitate, veti mai completa o cerere pentru eliberarea actului de identitate (pe numele copilului) si veti plati 2 taxe, una de 7 lei si alta de 4lei.
Carte identitate
achmeia
Buna ziua!
Sunt divortata de 4 ani iar in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat.
De curand a implinit 14 ani si urmeaza sa-si faca ... (vezi toată discuția)