avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interviu in sala de consiliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interviu in sala de consiliu

buna ziua , am si eu o rugaminte ...
saptamana viitoare voi avea un proces in vederea dreptului de a mi vedea copilu eventual de a il lua acasa conform programului ...am inteles ca va fi un interviu !!...ma puteti ajuta cu ce fel de intrebari vor fi ?
Cel mai recent răspuns: valysandu77 , utilizator 14:55, 12 Noiembrie 2011
nu exista interviu ca proba procesuala. cred ca va referit la interogatoriu. daca a fost acceptat si pt dvs. si pentru mamam copilului trebuie sa redactati un interogatoriu pe care-l depuneti in instanta la termen. si sotia dvs. la fel. ce va contine interogatoriul administrat de sotie, ce va poate intreba, ce puteti dvs. intreba si cum trebuie facut va poate spune un avocat consultand cazul dvs. in speta. nu se poate raspunde la general, deoarece cazul dvs. este specific , iar intrebarile se refera strict la aspectele din cazul in speta. Consultati un avocat. recomandabil ar fi sa va si angajati unul.
In camera de consiliu se asculta minorul daca s-a incuviintat/dispus dupa caz si nu parintele.
Art. 264. c.civ.
(1) În procedurile administrative sau judiciare care îl privesc, ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie. Cu toate acestea, poate fi ascultat și copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă consideră că acest lucru este necesar pentru soluționarea cauzei.
(2) Dreptul de a fi ascultat presupune posibilitatea copilului de a cere și a primi orice informație, potrivit cu vârsta sa, de a-și exprima opinia și de a fi informat asupra consecințelor pe care le poate avea aceasta, dacă este respectată, precum și asupra consecințelor oricărei decizii care îl privește
(3) Orice copil poate cere să fie ascultat, potrivit prevederilor alin. (1) și (2). Respingerea cererii de către autoritatea competentă trebuie motivată
(4) Opiniile copilului ascultat vor fi luate în considerare în raport cu vârsta și cu gradul său de maturitate
(5) Dispozițiile legale speciale privind consimțământul sau prezența copilului, în procedurile care îl privesc, precum și prevederile referitoare la desemnarea de către instanță a unui reprezentant în caz de conflict de interese rămân aplicabile.

In privinta dvs., daca s-a propus si incuviintat proba cu interogatoriul dvs., proba solicitata de partea adversa, vor fi adresate intrebari care privesc cererea formulata si modalitatea de exercitare a dreptului de vizita in maniera solicitata.
Aceeasi situatie si in cazul in care dvs. ati propus in aparare proba cu interogatoriul partii adverse.
Interogatoriul va fi depus in scris la termenul fixat, iar instanta va administra proba, consemnand in scris pe acelasi exemplar raspunsurile partilor
Intrebarea dvs. este neclara si nu cuprinde detalii cu privire la situatia de fapt, iar pentru a va lamuri in concret ce aveti de facut , este necesar sa consultati/angajati avocat.
multumesc!!! intradevar interogatoriu ...
mentionez ca copilul are 8 luni si nu suntem casatoriti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă minorul are 7 ani poate fi audiat în instanță pentru stabilirea domiciliului? Biancaluis Biancaluis Copilul meu are 7 ani și nu a mai fost la mine de 1 an și 3 luni am deschis procesul împotriva concubinul meu cu care domiciliază în prezent și ... (vezi toată discuția)
Cerere reincredintare minor alemate1974 alemate1974 Am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Am ofetita de 8 ani care a fost incredintata spre crestere si educare mamei. Mama s-a recasatorit si locuieste ... (vezi toată discuția)
Tutela copil prestes prestes in procesul de divort de la ce virsta copilul poate sa-si exprime dorinta sa stea cu unul dintre parinti ? (vezi toată discuția)