avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii...

Buna seara!
Am tot rascolit prin forum si nu am gasit locul potrivit pt a obtinr informatiile dorite asa ca am postat aici.

1.As dori sa stiu daca se poate legaliza o copie a unui card de debit, la un notar public

2.Cu ceva timp in urma foloseam un card de debit de la bcr, un visa electron, si am platit cu el o suma echivalenta a 400$, nestiind ca nu am bani incont. Plata a fost acceptata, nu am avut nici o suspiciune deoarece acel cont trebuia alimentat cu o suma de 1000 RON in cateva zile, fapt ce nu s-a mai realizat. Acum soldul contului la bcr este de - 800 RON. Am citit conventia semnata la deschiderea contului si eliberearea cardului si la punctul 4.) s spune asa: "Subsemnatuul, titularul de cont, nu autorizez banca sa deiteze automat, fara acordul meu prealabil, contul curent, pentru efectuarea platilor catre prestatori de servicii/furnizori." Raspunsul unei doamne de la banca a fost doar atat: "Ai platit si nu mai aveai bani".Mentionez ca nu primesc nici un fel de venit in acel cont, salariu etc...
Acum ce as putea sa fac sa termin cu bcr-ul
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 23:58, 29 Septembrie 2008
1.Cred ca s-ar putea legaliza, numai ca, find un instrument de plata securizat pe copia respectiva nu se prea vad elementele de securizare.Adresati-va oricum, notarului.
2.Achitati debitul si faceti cerere de renuntare la cardul respectiv.Dupa ce obtineti aprobarea bancii, solicitati si extrasul contului de card, sa fiti sigur ca soldul e zero si nu mai ramaneti cu vreo datorie.
Sa zici merci ca nu te-ai trezit cu vreo sesizare penala ptr. infractiuni la legea cecului... desi scapai ieftin datorita faptului ca nu e vina ta (si poti dovedi acest lucru) puteai pierde o gramada de vreme cu declaratii pe la politie/parchet si in instanta... si plata prin card poate fi asimilata cec-ului...

La intrebarea 1... legalizata ptr. ce? Poti legaliza orice copie la notar daca prezinti originalul dar nu vad la ce te ajuta o copie de pe card....
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Exista totusi acte ale caror copii nu pot fi legalizate, insa nu cred ca un card face parte dintre acestea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian BCR mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Problema ifn și bcr BogdanPaul97 BogdanPaul97 Am și eu o problema și sper sa găsesc aici ajutor. Am un credit făcut la Creditfix IFN, toate bune și frumoase pana când am avut un angajament de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)