Buna seara!
Am tot rascolit prin forum si nu am gasit locul potrivit pt a obtinr informatiile dorite asa ca am postat aici.
1.As dori sa stiu daca se poate legaliza o copie a unui card de debit, la un notar public
2.Cu ceva timp in urma foloseam un card de debit de la bcr, un visa electron, si am platit cu el o suma echivalenta a 400$, nestiind ca nu am bani incont. Plata a fost acceptata, nu am avut nici o suspiciune deoarece acel cont trebuia alimentat cu o suma de 1000 RON in cateva zile, fapt ce nu s-a mai realizat. Acum soldul contului la bcr este de - 800 RON. Am citit conventia semnata la deschiderea contului si eliberearea cardului si la punctul 4.) s spune asa: "Subsemnatuul, titularul de cont, nu autorizez banca sa deiteze automat, fara acordul meu prealabil, contul curent, pentru efectuarea platilor catre prestatori de servicii/furnizori." Raspunsul unei doamne de la banca a fost doar atat: "Ai platit si nu mai aveai bani".Mentionez ca nu primesc nici un fel de venit in acel cont, salariu etc...
Acum ce as putea sa fac sa termin cu bcr-ul
Multumesc!
1.Cred ca s-ar putea legaliza, numai ca, find un instrument de plata securizat pe copia respectiva nu se prea vad elementele de securizare.Adresati-va oricum, notarului.
2.Achitati debitul si faceti cerere de renuntare la cardul respectiv.Dupa ce obtineti aprobarea bancii, solicitati si extrasul contului de card, sa fiti sigur ca soldul e zero si nu mai ramaneti cu vreo datorie.
Sa zici merci ca nu te-ai trezit cu vreo sesizare penala ptr. infractiuni la legea cecului... desi scapai ieftin datorita faptului ca nu e vina ta (si poti dovedi acest lucru) puteai pierde o gramada de vreme cu declaratii pe la politie/parchet si in instanta... si plata prin card poate fi asimilata cec-ului...
La intrebarea 1... legalizata ptr. ce? Poti legaliza orice copie la notar daca prezinti originalul dar nu vad la ce te ajuta o copie de pe card....
Poprire pe salariu
hd76avr
Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)