avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se doneaza o suma de bani intr un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se doneaza o suma de bani intr un contract de donatie?

in ce conditii se doneaza o suma de bani,in ce modalitate ,,daca vreau sa donez o suma de bani fara a folosi suma de bani pt achizitionarea unui apartament ci doar o suma de bani trebuiesc indeplinite anumite conditii inaf de cele de forma ma refer.?
scopul donatiei nefiind achizitionarea a ceva anume ulterior ,pot dona pur si simplu o suma de bani?donarea unei sume de bani nu se revo
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:36, 20 Noiembrie 2011
Puteti dona o suma de bani fara a specifica un scop.
Si indiferent de obiectul donatiei (bani sau bunuri) ele vor fi supuse raportului sau reductiunii si donatia ar putea fi revocata in conditiile prevazute de lege.
ce insemana supuse raportului si reductiunii?donatia cu obiect in bani nu se mai specifica scopul ,deci pt ce se mai revoca ,in ce conditii?mersi
Se supune reductiunii libertatilor excesive in cazul in care donatia afecteaza rezerva succesorala a mostenitorilor defunctului.
reductiunea libertatilor ce inseamna mai exact?mersi

Alte discuții în legătură

Are voie tatăl meu să doneze partea lui din casă și teren, fără știrea mea (unica moștenitoare) surorii lui? xallinax xallinax Buna ziua, este vorba de tatal meu care a cedat partea lui de casa+teren catre sora sa, fara a ma intreba, are voie atat timp cat sunt unicul lui copil? (vezi toată discuția)
Succesiunea intre doi frati . alexy4 alexy4 Buna ziua, am si eu o intrebare : cum se poate dovedi ca in timpul vietii bunica mea a vandut mai mult imobile iar toti banii au mers la fratele tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Donatie catre mostenitor mariusdd mariusdd Buna ziua, Parintii sotiei mele detin un apartament impreuna(actul este pe numele amundorura). As dori sa stiu daca ar fi posibila cedarea(donarea)partii ... (vezi toată discuția)