avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are voie tatăl meu să doneze partea lui din casă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are voie tatăl meu să doneze partea lui din casă și teren, fără știrea mea (unica moștenitoare) surorii lui?

Buna ziua, este vorba de tatal meu care a cedat partea lui de casa+teren catre sora sa, fara a ma intreba, are voie atat timp cat sunt unicul lui copil?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: xallinax , utilizator 08:40, 8 Decembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Tata are voie să facă ce vrea cu proprietățile lui.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

xallinax a scris:

Buna ziua, este vorba de tatal meu care a cedat partea lui de casa+teren catre sora sa, fara a ma intreba, are voie atat timp cat sunt unicul lui copil?

Buna ziua,
Da, atat timp cat este in viata, el poate dispune cum doreste de bunurile sale.
Nu este obligat sa va intrebe.
Mostenirea se deschide prin moarte.
Cat timp tatal dvs. traieste dvs. nu va puteti numi mostenitoare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar dupa moartea lui, poate fi atacata donatia?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia poate fi supusa reductiunii dupa decesul tatalui, insa numai daca v a incalcat rezerva succesorala.

Cu alte cuvinte daca valoarea bunurilor ramase dupa decesul tatalui satisface rezerva dvs, atunci acea donatie nu va putea fi revocata.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, nu inteleg ce inseamna ""rezerva succesorala"" ?

Alte discuții în legătură

Contestarea donatie de catre fii mostenitori luiza_luana luiza_luana Buna ziua! Ma puteti lamuri in aceasta problema: Tatal meu a donat casa lui unei nepoate a ultimei sotii. Sotia este moarta. Tatal meu are 2 copii, eu si sora ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre donatie cota de apartament Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot si ... (vezi toată discuția)
Buna seara !am o intrebare in legatura cu un act de donatie canoramonica canoramonica Buna seara ! Ma numesc Monica si sunt din Iasi.Am o intrebare legata de un act de donatie a unui imobil facut de bunicamea in 2001 ,pe cand eram ... (vezi toată discuția)