avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martori necitati in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martori necitati in proces penal

Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului adica au fost implicati ,totul intamplandu-se din cauza unuia dintre ei si cu toate acestea nu au fost mentionati ca martori care urmeaza a fi citati in cursul procesului. Cei doi au dat declaratiile nespunand adevarul de prima data ,ulterior refiind audiati au declarat cum au stat lucrurile de fapt. Marturie mincinoasa nu cred ca e cazul fiindca sunt rude de gradul unu cu inculpatul. De ce nu ii citeaza si pe cei doi? Unul din ei e foarte important fiindca de la el a inceput totul. Ce credeti? Ar putea fi acuzati de marturie mincinoasa fiindca au dus pe o pista gresita organele de ancheta?
Cel mai recent răspuns: roberto3 , utilizator 21:30, 16 Noiembrie 2011
Dvs. ca parte in procesul penal, de ce nu ati solicitat instantei audierea lor?
Fiind audiati ca martori in cursul urmaririi penale, audierea lor de catre instanta de judecata este obligatorie.
La termenul urmator, atrageti atentia instantei cu privire la acest aspect si solicitati citarea si a acestor doi martori.
Abia la sfarsitul lunii e primul termen dar in rechizitoriu nu sunt trecuti ca martori care urmeaza a fi citati in cursul procesului penal desi s-a facut referire la dansii in actul de sesizare a instantei, doar erau prezenti la locul faptei. Deci se poate cere a fi audiati la proces. Dar totusi nu inteleg de ce nu i-a trecut procurorul. Unul din ei v-am spus e foarte important dupa parerea mea. Ce motv ar avea, nu inteleg.
Mi-am amintit de ceva. Cei doi martori sunt rude cu inculpatul. Este oare posibil sa se ceara ei sa nu fie audiati in proces? Am inteles ca poti sa refuzi audierea si in cursul urmaririi penale daca esti ruda. Le-au fost luate declaratiile in cursul urmaririi penale dar acum ma gandesc ca ar fi putut sa ceara sa nu fie chemati in instanta pentru ca ar avea motive.
Nu pot refuza sa depuna marturie in fata instantei de judecata, chiar daca sunt rude apropiate cu inculpatul. Trebuiau sa-si exercite dreptul de a refuza sa depuna marturie din faza de urmarire penala.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator
Procurorul stie prea bine ca de la acel martor a pornit totul si totusi nu l-a mentionat. Probabil si-au retras declaratiile in cursul urmaririi penale pentru a nu mai fi citati ulterior. Oare daca sun la parchet ma vor lamuri?

Alte discuții în legătură

Martor FFLORICEL FFLORICEL In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Martor in proces penal la iccj Ady2010 Ady2010 Am primit citatie sa ma prezint ca martor la ICCJ intrun proces penal in dosarul: infractiuni la alte legi speciale art. 109 alin. 1, legea 67/2004. Nu se ... (vezi toată discuția)