avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MARTOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MARTOR

In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost citat ca martor in dosarul cu tentativa,pot refuza de a fi martor deoarece are legatura directa si cu dosarul de ultraj al fratelui?Mentionez ca acesta e plecat si la intrebarea'' unde e acum'', nu ar imsemna sa-l dau de gol!?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:27, 1 Martie 2011
Art. 80 alin 1 C.pr. pen., vizeaza declaratia de martor a rudei invinuitului sau inculpatului.
Puteti incerca sa invocati faptul ca are legatura cu celalalt dosar penal dar e greu de spus ce se va decide.
de refuzat,destul de greu.
depinde si cati martori sunt
daca sunteti doar doi,sunteti foarte obligat.
Dupa parerea mea, daca si-ar angaja avocat care sa isi bata serios capul s-ar putea ajunge la o solutie ca sa nu fie audiat dar va fi foarte greu pentru avocat...
Ar trebui ca avocatul sa fie foarte pregatit pentru a impiedica in mod legal audierea si marea problema ar fi si aceea ca martorul nu este parte in procesul penal...
Adica...prima si cea mai mare problema ar putea fi aceea ca martorul nu are dreptul de a-si angaja avocat pentru a-l asista conform legii...si de abia dupa aceea ar incepe celelalte probleme de natura juridica...
Eu nu am fost de fata la incident, sunt obligat sa declar ce am auzit, doar, de la unii sau altii !???(spun ei ca au '' inregistrari telefonice'' din care reiese ca eu stiu cum s-a intamplat.)
Daca nu ati vazut direct dar ati auzit de la altii ce s-a intamplat ar trebui sa ii interogheze pe ei.
SAU ESTE VORBA DE CEEA CE STITI DE LA FRATELE DVS?

Alte discuții în legătură

Declaratii in proces penal? Elflorin Elflorin Intr-un proces penal pot da declaratii rudele reclamantului ????? (vezi toată discuția)
Declaratii mincinoase date de p. vatamata Gabitz1983 Gabitz1983 Buna seara, Partea vatamata dintr-un dosar de inselaciune a mintit in fata politiei, in privinta modului in care l-a cunoscut pe invinuit, sustinand ca s-au ... (vezi toată discuția)
Retragere declaratie martor, consecinte Bogdann98 Bogdann98 Buna ziua, un prieten a fost lovit de un om acel prieten a scos certificat si a făcut plângere sa deschis dosar am fost sunat de politie sa ma prezint sa dau ... (vezi toată discuția)