avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident din culpa

in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu trebuie sa se judece cu cei la care am facuta asigurarea?pentru daune?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:57, 13 Noiembrie 2011
depinde si cate zile de ingrijiri medicale a avut victima pt ca poate fi vatamare corporala sau vatamare corporala grava si atunci e caz penal.Depinde si ce asigurare dc va referiti la cea pt autovechicul isi i-a banii de la asigurator si asiguratorul in baza dr de regres se intoarce imp dvs
nu inteleg dc nu a dat asiguratorul in judecata si ma dat pe mine ?din moment ce am platit o asigurare auto si ea se afla intr-o masina in momentul accidentului nu ar trebui sa intre in functiune polita rca
Probabil a avut nevoie de mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale si vi s-a intocmit dosar penal de catre organele de cercetare penala.
In cadrul procesului penal partea vatamata poate cere despagubiri, dar asta depinde de urmarile accidentului, de asigurator, de asigurarea pe care o aveti dumneavoastra si de dinamica accidentului.
Ulterior in functie de acestea si de hotararea instantei asiguratorul urmeaza sa plateasca despagubirea si ulterior se poate indrepta cu actiune in regres impotriva dumneavoastra.

Daca vi s-a deschis dosar penal, nu ii va da in judecata pe cei de la asigurare deoarece raspunderea penala este personala si dvs ati savarsit infractiunea (daca partea vatamata are mai mult de 10 zile de ingrijiri megicale), infractiunea fiind de vatamare corporala din culpa.
Polita de asigurari intra numai pe latura civila, la despagubiri adica, in momentul ce partea vatamata se va constitui si parte civila pt a isi recupera prejudiciul
partea vatamata a necesitat cateva ore de spitalizare nu prezenta nici macar o zgarietura doar facea pe lesinata .nu sange nu nimic aveam cam 5-10 km viteza maxim si circulam pe o stata cu limita de 50 .poate cere un certificat medicolegal daca nu are zile de spitalizare in spital?

Alte discuții în legătură

Motociclist afacerist cristianionescu cristianionescu Buna ziua, Am lovit un motociclist in incercarea de a manevra automobilul personal la stanga. In urma constatarii politiei nu am acordat prioritate. ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)