Un administrator de Asociatie de proprietari are dreptul sa ne ameninte, pe noi, locatarii ca ne da in judecata pentru simplul fapt ca am predat o plangere la Politia Economica privind cheltuirea banilor- din fondul de reparatii a scarii- nejustificate? Administratorul a avut un control in luna asta si ne-a amenintat ca daca o sa mai aiba un control, o sa ne dea in judecata pe Asociatia noastra si o sa ne ceara daune morale. E legal asa ceva? A mentionat ca a vorbit cu un avocat si are castig de cauza.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Potrivit art. 36. din legea nr.230/2007, Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii:
a) prestarea serviciilor în mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale şi a fondurilor băneşti;
c) efectuarea formalităţilor necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii, derularea şi urmărirea realizării acestor contracte;
d) asigurarea cunoaşterii şi respectării regulilor cu privire la proprietatea comună;
e) gestionarea modului de îndeplinire a obligaţiilor cetăţeneşti ce revin proprietarilor în raport cu autorităţile publice. Obligaţiile cetăţeneşti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generală a proprietarilor;
f) îndeplinirea oricăror alte obligaţii expres prevăzute de lege.
Fiind angajat de catre asociatia de proprietari si subordonat comitetului executiv al acesteia el raspunde in comnditiile codului muncii putindu-i-se angaja raspunderea pentru fapte in legatura cu sarcinile sale de serviciu. Amenintarea nu are suport legal si ar fi bine sa semnalati acest lucru adunarii generale a asociatiei de proprietari pentru a lua masurile ce se impun in cauza.
Multumesc pentru raspunsul rapid, pe care mi-ati dat. Totusi nu am inteles ca administratorul are castig de cauza daca chiar o se ne dea in judecata ,pentru ca el a avut doua controale in decurs de o luna? Si daca da, are dreptul sa-si ceara si daune morale? Scara noastra e cu probleme,(restante la intretinere), si daca locatarii nu-si platesc consumul, cum o sa plateasca daune la administrator?
Are dreptul sa dea in judecata pe oricine. Important este daca are motiv ( de exemplu l-ati agresat, l-ati insultat, etc), daca are dovezi (martori, documente, etc). Daca a avut cele 2 controale, cum a iesit la control?