avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul ne ameninta ca ne da in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul ne ameninta ca ne da in judecata

Un administrator de Asociatie de proprietari are dreptul sa ne ameninte, pe noi, locatarii ca ne da in judecata pentru simplul fapt ca am predat o plangere la Politia Economica privind cheltuirea banilor- din fondul de reparatii a scarii- nejustificate? Administratorul a avut un control in luna asta si ne-a amenintat ca daca o sa mai aiba un control, o sa ne dea in judecata pe Asociatia noastra si o sa ne ceara daune morale. E legal asa ceva? A mentionat ca a vorbit cu un avocat si are castig de cauza.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:46, 9 Octombrie 2008
Potrivit art. 36. din legea nr.230/2007, Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii:
a) prestarea serviciilor în mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale şi a fondurilor băneşti;
c) efectuarea formalităţilor necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii, derularea şi urmărirea realizării acestor contracte;
d) asigurarea cunoaşterii şi respectării regulilor cu privire la proprietatea comună;
e) gestionarea modului de îndeplinire a obligaţiilor cetăţeneşti ce revin proprietarilor în raport cu autorităţile publice. Obligaţiile cetăţeneşti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generală a proprietarilor;
f) îndeplinirea oricăror alte obligaţii expres prevăzute de lege.
Fiind angajat de catre asociatia de proprietari si subordonat comitetului executiv al acesteia el raspunde in comnditiile codului muncii putindu-i-se angaja raspunderea pentru fapte in legatura cu sarcinile sale de serviciu. Amenintarea nu are suport legal si ar fi bine sa semnalati acest lucru adunarii generale a asociatiei de proprietari pentru a lua masurile ce se impun in cauza.
Multumesc pentru raspunsul rapid, pe care mi-ati dat. Totusi nu am inteles ca administratorul are castig de cauza daca chiar o se ne dea in judecata ,pentru ca el a avut doua controale in decurs de o luna? Si daca da, are dreptul sa-si ceara si daune morale? Scara noastra e cu probleme,(restante la intretinere), si daca locatarii nu-si platesc consumul, cum o sa plateasca daune la administrator?
Are dreptul sa dea in judecata pe oricine. Important este daca are motiv ( de exemplu l-ati agresat, l-ati insultat, etc), daca are dovezi (martori, documente, etc). Daca a avut cele 2 controale, cum a iesit la control?
Adriantot imi luati painea de la gura!!!!!!...=D> Cu stima.
Cu aceeasi stima, elga50 !
Parea foarte panicat Katalin1979.
Am vrut sa-l ajut . Oare si-a revenit !? :((

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari la bloc actionare in judecata vecin periculos CYBORG CYBORG Buna seara! Avem pe scara blocului un vecin proprietar care ne insulta si ameninta(pe un locatar l-a luat de gat),ne injura in gura mare. 1.Putem(adica ... (vezi toată discuția)
Restantieri cine ii trimite in judecata silvpant19 silvpant19 cine trimite in judecata restantieri pentru recuperarea sumelor restante intr o asociatie de proprietari ? administratorul sau presedintele blocului? (vezi toată discuția)
Demisie presedinte,vicepresedinte si administrator ayseia13 ayseia13 In urma unor amenintari, insulte si jigniri din partea unor locatari si a fostei administratore(care a fost demisa deoarece s-au gasit nereguli privind ... (vezi toată discuția)