Familia noastra trebuia sa primeasca despagubiri banesti in baza Legii nr.290/2003,in urma unei hotarari din sept.2007 a comisiei judetene de aplicare a legii mentionate.Hotararea n-a fost contestata de ANRP(Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor) si trebuia sa primim banii in 2 ani consecutivi.Deoarece n-am primit banii dupa 4 ani,in 2011,prin avocat am dat in judecata ANRP-ul,solutia ne-a fost favorabila,ANRP a declarat recurs ce se va judeca in 18 noe.Banuind ca vom castiga si la acest termen(recursul ANRP e doar o modalitate de intarziere a efectuarii platii),urmeaza sa angajam un executor judecatoresc pt.punerea in aplicare a hotararii de despagubire.INTREBARE :banii datorati executorului pot fi recuperati de la ANRP ,vinovat de nepunerea in aplicare a hotararii de despagubire ?Daca da ,ce formalitati trebuie sa indeplinim.
dupa ce se pronunta instanta si oveti investii cu formula executorie,faceti o cerere catre un executor judecatoresc,cheltuielile cad in sarcina debitorului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea 290/2003
iulian nicu
as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Executare silita
potpal
Am o hotarare a Comisiei Judetene de aplicare a Legii nr.290/2003,data in 2007,prin care am fost despagubit pt.terenuri si bunuri ramase in Basarabia in ... (vezi toată discuția)