avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli executare silita

Familia noastra trebuia sa primeasca despagubiri banesti in baza Legii nr.290/2003,in urma unei hotarari din sept.2007 a comisiei judetene de aplicare a legii mentionate.Hotararea n-a fost contestata de ANRP(Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor) si trebuia sa primim banii in 2 ani consecutivi.Deoarece n-am primit banii dupa 4 ani,in 2011,prin avocat am dat in judecata ANRP-ul,solutia ne-a fost favorabila,ANRP a declarat recurs ce se va judeca in 18 noe.Banuind ca vom castiga si la acest termen(recursul ANRP e doar o modalitate de intarziere a efectuarii platii),urmeaza sa angajam un executor judecatoresc pt.punerea in aplicare a hotararii de despagubire.INTREBARE :banii datorati executorului pot fi recuperati de la ANRP ,vinovat de nepunerea in aplicare a hotararii de despagubire ?Daca da ,ce formalitati trebuie sa indeplinim.
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 12:53, 13 Noiembrie 2011
dupa ce se pronunta instanta si oveti investii cu formula executorie,faceti o cerere catre un executor judecatoresc,cheltuielile cad in sarcina debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)
Executare silita potpal potpal Am o hotarare a Comisiei Judetene de aplicare a Legii nr.290/2003,data in 2007,prin care am fost despagubit pt.terenuri si bunuri ramase in Basarabia in ... (vezi toată discuția)