avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte casatorie

Eu sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un cetatean german.Momentan sunt in Germania,am fost la starea civila sa intrebam de ce acte am eu nevoie din Romania pentru a ma casatori in Germania.Mi s-a spus ca am nevoie de buletin,pasaport,sentinta de divort daca e cazul si un certificat de stare civila.Toate aceste acte in original si treduse aici in Germania.Ar fi totul ok,dar eu am cautat si pe internet si peste tot am gasit ca am nevoie de aceste acte cu apostila.Aici mi s-a spus ca nu este nevoie.Care este adevarul?Pe cine sa cred?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:57, 13 Noiembrie 2011
Da, trebuie apostilate.
Poate va ajuta aceste informatii

[ link extern ] /
[ link extern ] /

Am gasit o informatie prin care documentele necesare incheierii unei casatorii in Germania trebuie traduse de un traducator autorizat, legalizate la notariat, iar daca daca traducerea este facuta intr-o tara a Uniunii Europene, sa fie prevazuta cu apostila Conventiei de la Haga, respectiv a Ministerului de interne de Land (pentru Germania).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria dintre o romanca si un tunisian in romania deea_kiss29 deea_kiss29 As dorii s-a stiu ce acte trebuiesc pentru casatoria dintre o romanca si a unui cetatean tunisian pe teritoriul Romaniei (vezi toată discuția)
Casatorie mary1905 mary1905 Buna am o intrbare: sint moldoveanca din R. Moldova si vreau sa ma casatoesc cu cetatean al Rominiei,cine stie ce acte si care e procedura de a depune ... (vezi toată discuția)
Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)