avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizaþia de traducãtor - nu doresc sã profesez
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizaþia de traducãtor - nu doresc sã profesez

Buna seara,

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema
Sotia a terminat facultatea de litere, specializarea engleza-franceza, in prezent fiind masteranda.
Doreste sa devina traducator autorizat, insa nu stie daca va trebui sa plateasca sau nu impozit/alte taxe, sau sa se inregistreze fiscal.
Mentionez ca nu intentioneaza sa-si deschida birou de traduceri, pur si simplu doreste sa devina si ea traducator autorizat, asa, pentru CV, in eventualitatea unei posibile angajari la un birou de traduceri.
Intrebarea mea este: poate face acest lucru si fara a se inregistra/ a fi obligata sa plateasca taxe/impozite?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 19:56, 13 Noiembrie 2011
Informaţii privind calitatea de traducător si interpret gasiti aici
[ link extern ]
multumesc mult pt raspuns
am citit acele informatii, insa tot nu m-am lamurit....
daca obtii autorizatia si te inregistrezi la ANAF, dar tu nu obtii niciun profit, deoarece nu practici meseria de traducator, mai trebuie sa platesti si alte taxe?
Ca sa fiu mai clar, pe sotie o intereseaza pur si simplu sa aiba autorizatia, deoarece nu intentioneaza a activa in domeniu (sa zicem ca lucreaza altundeva). In acest caz, mai trebuie sa plateasca impozite si alte taxe?
Va multumesc!
Daca nu se inregistreaza ca pfa , atunci nu are ce taxe sa plateasca .. Din dispoziţiile legale rezultă că o persoană fizică, în scopul desfăşurării activităţii de traducător şi interpret autorizat în condiţiile Legii nr. 178/1997, se poate înregistra la organele financiar-fiscale ca persoană fizică autorizată (PFA).
Scrie in decizia de aprobare a solicitarii de autorizare ca in termen de 15 zile de la autorizare are obligatia sa se inscrie la organele fiscale,se poate inscrie si apo poate face cerere de suspendare din functia de traducator si decizia de suspendare o duce la anaf pt inregistrare asa nu plateste,dc este suspendata
Ok, multumesc mult pt raspunsuri
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului pentru obþinerea autorizaþiei de traducãtor Endelus Endelus buna ziua, printre actele necesare la dosar este mentionat si \"o taxa judiciara de timbru in valoare de 19 ron pentru fiecare limba pt care se solicita ... (vezi toată discuția)
Avocat şi traducător autorizat melibogdan melibogdan Bună ziua, Am şi eu o întrebare în legătură cu statutul de traducător autorizat. Dacă cineva este avocat şi lucrează în cadrul unui birou de ... (vezi toată discuția)
Absolvent facultate de limbi moderne aplicate - cum obþin autorizaþia? cristina_roxana_popescu89 cristina_roxana_popescu89 Buna ziua, Eu tocmai am terminat facultatea de Limbi Moderne Aplicate, in Timisoara, iar acum imi caut un loc de munca, dar nu stiu ce ar trebui sa fac sau ... (vezi toată discuția)