avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La data indeplinirii conditiilor pentru a trece la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La data indeplinirii conditiilor pentru a trece la pensie pentru limita de varsta trebuie sa fac cerere?

Buna ziua,
Sunt pensionat anticipat si in luna martie 2012 am dreptul la pensia de varsta.
Intrebare:
- La inplinirea termenului depensionare pentru varsta in martie 2012, mai trebue sa fac ceva demersuri sau sa completez anumite formulare pentru a primi pensia legala de varsta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ilie0001 , utilizator 14:53, 14 Noiembrie 2011
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune ca transformarea pensiei anticipate (sau anticipate partiale) in pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, la data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata (anticipata partiala) se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate (anticipate partial).

2. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai mergeti la Casa de Pensii sa anuntati ca se apropie data de acordare a pensiei de limita de varsta.

3. - Dar eu v-as recomanda sa mergeti, totusi, la Casa de Pensii, prin ianuarie 2012 si sa le dati o vorba, sa nu uite.
- In februarie se tiparesc cupoanele de pensie pentru martie si sa nu va scape din vedere.

Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc mult, un sfat bun si....de urmat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la pensie pentru limita varsta avramcrai avramcrai Va rog sa-mi raspundeti daca la trecerea de la pensia anticipata partial la trecerea la pensie pentru limita de varsta, la indeplinirea conditiilor, fara a ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)