avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neintelegeri cu vecinul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neintelegeri cu vecinul

Locuiesc intr-un bloc format din 4 apartamente in mediul rural prevazut cu fosa septica vidanjabila, doar 2 din ac. apartamente sunt locuite , eu la parter si alti vecini deasupra mea la etaj. Fosa se afla in curtea mea si cand se face vidanjarea vecinii mei nu vor sa contribuie in niciun fel la plata, motiveaza ca la ei merge wc-ul si nu ii intereseaza ca imi iese mie in casa cand se umple fosa. Am facut si sesizare la primarie in ac. sens dar au spus ca ei nu au nici un cadru legal cum sa intervina.Mentionez ca de 4 ani suport doar eu cheltuielile care ajung undeva la 1500 lei pe an.M-am gandit ca daca nu reusesc sa-i fac intr-un fel sa plateasca si ei am sa le infund scurgerea de canalizare, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca simt ca nu mai suport ac. situatie.
Cel mai recent răspuns: iulianadonose , utilizator 12:03, 15 Noiembrie 2011
apa de unde aveti?
Explicati-le vecinilor de la etaj, ca atunci cand le va patrunde apa prin tavan, cand se va degrada terasa, o sa contribuiti si dumneavoastra la aceasta cheltuiala. Fiind impreuna intr-o cladire tebuie sa contribuiti impreuna la remedierea unor defectiuni, la reparatii, curatenie, modernizari si vidanjare, asa cum este cazul acum.
De ce nu incercati macar odata sa va adresati justitiei pentru ca acei vecini sa inteleaga ca daca cineva are foloase in mod direct trebuie sa si plateasca?.:O
eu am apa din fantana proprie iar ei au de la reteaua comunala
Daca fosa e in curtea dv si ei nu platesc este pentru ca ei considera ca fosa e a dv dupa logica lor.Daca e a dv folosit-o doar dv.

Pai 4 ani x 1500 lei =6000 adica mult mai putin decat o separare.
Va separati doar dv ca si asa aveti apa din fantana proprie si ii lasati pe ei cu tevile de la scurgere wc infundate.

Dupa ce o sa isi dea seama ca nu au ce face le cereti si cit le revenea pe anii trecuti si abia apoi le da-ti voie sa se conecteze la fosa respectiva.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
unlocatar, utilizator

Alte discuții în legătură

Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
scurgere separata canalizare NYCKOLL NYCKOLL Buna seara! Va rog spuneti-mi ce pot face in situatia mea deoarece sunt disperata:l locuiesc la parterul unui bloc din 1964 si mereu am fost refulata. M-am ... (vezi toată discuția)