avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Calitatea procesuala pasiva a Primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Calitatea procesuala pasiva a Primarului

buna, imi puteti spune cina sta in judecata in calitate de parat in cazul in care atac un aviz dat de primar? primarul insusi sau unitatea administrativ-teritoriala reprezentata prin primar? parerile sunt impartite...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:34, 17 Noiembrie 2011
Depinde ce contestati...avizul in sine sau un eventual abuz in functie al primarului. Daca se merge pe latura penala, parat este primarul ca persoana; daca se merge pe contencios administrativ, vorbim de institutia primarului, care este obligata sa revoce avizul respectiv, exact ca in cazul unei dispozitii...parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire abuziva tory_bei tory_bei Unde se poate contesta o dispozitie de primar si in ce termen? Conform art.25 al1 din legea 284/2010 credeti ca este legal sau este abuz sa nunesti in functie ... (vezi toată discuția)
Contestatie-contencios administrativ dflorian55@yahoo.com dflorian55@yahoo.com Am contestat o dispozitie a primarului cu privire la o suma de bani.M-am consultat cu un domn avocat,n-am avut bani sa-l si angajez in cauza,drept urmare am ... (vezi toată discuția)
Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)