Buna ziua. As dori sa stiu din punct de vedere contabil si fiscal cum tratez scazamantul la cereale ca urmare a scaderii umiditatii in urma procesului de uscare.
Spre exemplificare la data x exista o cantitate de cereale intrata zilnic in depozit de 250.000 kg cu o umiditate de 21,5%.In urma procesului de uscare cu un uscator aflat in dotare se ajunge la o umiditate de 14%.
Intrebarea este ce cantitate admisa din punct de vedere legal si fiscal voi putea scadea din gestiune ,care sunt documentele care vor sta la baza acestui scazamant care este inregistrarea contabila pentru aceasta cheltuiala deductibila.
Va multumesc.
Nu stiu ce scazamant aveti in cazul porumbului ... dar se receptioneaza avizul sau factura cu nir, se face nt la uscator, dupa iesirea din uscator alt nir (aici tb sa aveti 2 pozitii una minus pt cantitatea de scazamant, si una cu plus pt cantitatea intrata in uscator). dupa aceea se transfera in productie sau se face bon de consum, aviz, etc depinde ce faceti cu porumbu
Multumesc pentru raspuns, dar din pacate nu ma ajuta niciunul dintre ele.
Este vorba de un depozit de cereale care achizitioneaza atat de la terti cat si din productie proprie cantitati zilnice de porumb cu o anume umiditate.La o anumita perioada se realizeaza o uscare a cantitatii existente in gestiune rezultand o alta umiditate mai mica, ceea ce se reflecta implicit si in cantitatea existenta.Practic este vorba de un scazamant si nu de o perisabilitate.
Actul normativ este (cred) Norma tehnica din 12 iunie 2003.
Umiditate
cameliasilvia
Buna ziua ,
Puteti sa ma ajutati cu inregistrarile contabile si actele necesare pentru urmatoarea situatie:
exportam 22.04 tone, clientul din serbia ... (vezi toată discuția)