avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Atentionare de plata de la EOS KSI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Atentionare de plata de la EOS KSI

Am primit o somatie de plata din partea societatii Eos KSI ROMANIA SRL in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu SC ORANGE SA avind un debit de 50 RON, penalizari de intirziere de 100 RON si ATENTIE !!! o taxa de reziliere de 900 de RON ! Stiu ca subiectul a mai fost dezbatut , as dori sa achit suma reprezentind debitul si penalizarile catre ORANGE SA dar NU INTELEG acesta suma imensa de reziliere !!! Este o cerere legitima din partea lor ? Va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 12:34, 1 Octombrie 2008
Pentru a va putea raspunde, trebuie sa ne spuneti ce anume se stipuleaza in contractul incheiat cu Orange la capitolul incetare/reziliere contract - se specifica ceva de taxa de reziliere? De cand dateaza debitul principal (cel de 50 lei)?
Cititi cu atentie contractul teoretic penalitatile nu pot depasi suma de baza, iar taxa de reziliere nu opereaza decat in cazul in care ati reziliat contractul inlauntrul termenului respectiv un an sau doi.
Legal penalitatile nu pot depasi valoarea debitului.
Referitor la reziliere - contractul se reziliaza de drept la neandeplinirea obligatiilor uneia din parti .
Parerea mea nu aveti de ce sa va faceti griji pentru ca in instanta veti castiga cu siguranta.
Penalitatile nu pot depasi debitul asupra caruia au fost calculate numai daca partile nu au convenit altfel:rolleyes: iar in ceea ce priveste rezilierea, cred ca inainte de toate ar trebui vazute actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie platita partial koncz zs. koncz zs. Am si eu o nelamurire . In cursul acestui an , in luna februarie am primit o factura de la Orange romania in valoare de 900 Ron. La momentul respectiv nu am ... (vezi toată discuția)
Inscriere creanta la arhiva electronica de garantii reale mobiliare vrica vrica in 12.08.2009 am incheiatIn 12.08.2009 am incheiat un contract SC Orange SA cu durata de 24luni In 12.09.2014 am primit o adresa de la EOS KSI prin care ma ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi abonament orange ionel_craciun ionel_craciun Buna Ziua. In 2014 mi-am facut un abonament la orange in valoare de 25 de euro, perioada abonamentului fiinde pana in 2016 la finalul anului. De cateva luni ... (vezi toată discuția)