Buna ziua
Am o problema legata de acest subiect de ceva vreme si nu stiu ce spune legea in aceasta privinta.
Iata si care este aceasta problema:Sunt divortata de10 ani,am un baiat de 13 ani,pensia a fost stabilita la 30% din salariul lui .La vremea aceea 30% insemna 500.000 lei vechi.mi-a patit acesta suma timp de 3 ani.La insisentele mele a inceput sa imi platesca cate 800.000 lei vechi.In urma cu 2 ani a inceput sa imi dea ,tot la insistentele mele ,cate 1.000.000 lei vechi.insa d intre timp eu m-am recasatorit si nu am luat in considerare amaratii lui de banii.Dar de un an nu mi-a mai trimis nimic,si am incercat sa iau legatura cu el dar imi spune ca nu are de unde pt.ca nu munceste.se gandeste ca datorita faptului ca m-am recastatorit are cine intretine copilul.
Ce spune legea?
Multumesc.
Legea spune multe.Solutia este sa-l actionati in instanta.Reusiti sa castigati daca puteti dovedi ca are venituri.Daca nu are, din ce sa va dea?#-o Poate e sarac si prapadit.:D
Abandonul de familie este o infractiune grava, prevazuta in art. 305 din Codul Penal. Multi o comit cu usurinta, fie din nestiinta, fie cu vadita rea-intentie. Abandonul de familie, ca infractiune, consta si in neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
In cazul abandonului de familie, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
De asemenea, aveti posibilitatea de a solicita instantei civile majorarea pensiei de intretinere. In situatia in care debitorul nu are venituri, pensia de intretinere se va stabili in functie de salariul minim pe economie.
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)