avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scutire tva la achizitionarea unei locuinte
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scutire tva la achizitionarea unei locuinte

buna seara
am achizitionat o locuinta de la o societate comerciala as vrea sa stiu daca pot beneficia de scutirea de TVA (5%) amprenta la sol este de 89 mp iar suprafata
utila este de 200mp (include subsolul si garajul,acestea fiin sub casa ),terenul pe catre este construita casa este 250mp
casa o sa fie trecuta pe numele ficei mele de 8 ani care are handicap locomotor
gradul grav (spinabifida )
pot beneficia de scutire de tva(sa platesc tva 5%) in acest caz
va multumesc

Alte discuții în legătură

Tva 5% locuinte / programul prim casa paduraru2009 paduraru2009 Buna ziua, Detin o locuinta (48 mp utili) achizitionata cu TVA 5%. Am citit pe net legile dar imi sunt putin neclare asa ca am 2 intrebari: 1. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Plafon valoric sau de suprafata utila pentru pragul de tva 24% la achizitii imobiliare claudiubycn claudiubycn Buna ziua. Doresc sa achizitionez o casa are suprafata utila de 135 mp + garaj subteran(24mp) + beci (17mp) pe un teren de 300 mp care este la gri si mi-o ... (vezi toată discuția)
Beneficiari de reducere tva la 5% gsenerg gsenerg pot beneficia de reducere TVA la 5% daca in urma cu 3 ani am achizitionat un apartament - locuinta de serviciu cu scutire de TVA? (vezi toată discuția)