avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Lege Copyright - Închiriere Jocuri Video
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Lege Copyright - Închiriere Jocuri Video

Intrebarea mea este referitoare strict la jocuri pentru console (PS, XBOX, WII, etc.)

Pot cumpara jocuri originale pentru a le inchiria? Nu ca persoana fizica, ci ca persoana juridica? Ce spune legea copyright-ului din Romania referitor la acest subiect?

Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:09, 15 Noiembrie 2011
O.R.D.A. este autoritatea unica de reglementare, detinand evidenta prin registre nationale, supraveghere, autorizare, arbitraj si constatare tehnico-stiintifica in domeniul drepturilor de autor si al drepturilor conexe. Printre atributiile acestui organism se afla si activitatea de reprezentare internationala si sunt in masura sa va comunice in ce conditii puteti oferi spre inchiriere jocuri originale in functie de producatorul acestora.
[ link extern ]
Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (actualizata Aprilie 2011 / Include modificarile aduse prin Legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005, Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010)
Art. 140
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege:
a) reproducerea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
b) distribuirea, inchirierea sau importul pe piata interna a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe, altele decat marfurile-pirat;
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cafenea jocuri console CretiuAndreea CretiuAndreea Buna ziua. As dori sa deschid o cafenea in care sa inchiriez console (Xbox, Playstation, Wii) cu plata la minut. In ce cadru legal pot face acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Legea copyrightului danutza40 danutza40 Buna ziua,va solicit din nou ajutorul in legatura cu patania unei amice!Zilele trecute s-a pomenit la usa apartamentului cu un domn si o doamna, inspectori, ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)